header Winnen met strategisch employee development

Winnen met strategisch employee development

Ga sky-high in winst, wendbaarheid en werknemerstevredenheid

Nu de wereld snel verandert door baanbrekende technologieën enerzijds en een keer aan crises anderzijds, veranderen markten en bedrijfsmodellen net zo snel. Om je organisatie relevant te houden, is het essentieel dat je medewerkers voortdurend nieuwe vaardigheden en competenties ontwikkelen. De organisaties die deze nieuwe competenties op tijd en op de juiste manier omarmen, zijn de winnaars van morgen.

Maar hoe pak je dit aan, vooral als je te maken hebt met personeelstekorten, burn-outs, mismatched vacatures en skills-tekorten? Het antwoord is simpel: door te investeren in 'next-level' employee development. Dit betekent strategische, proactieve competentieontwikkeling en omscholing. De sleutel tot succes ligt namelijk verscholen in je huidige organisatie en je teams.

Wat is strategisch employee development?

Bij strategische employee development is er een blauwdruk waarin het totaal aan benodigde competenties voor nu en straks wordt vastgelegd, passend bij de strategie van de organisatie. Dit overkoepelende plan wordt vervolgens vertaald naar een groeipad per afdeling en individuele medewerker: wat gaat iedere medewerker ontwikkelen, hoe, wanneer en waarom?

Samen sterk

Employee development is niet alleen een zaak van HR, maar het strekt zich uit over je hele organisatie. De directie, HR-medewerkers, managers, werknemers en hun collega's werken samen aan proactieve groei, zodat voor iedereen duidelijk is waar ze staan en wat de volgende stap is.

De bouwstenen voor groei

De bouwstenen van employee development omvatten: beoordeling, interpersoonlijke relaties, formeel onderwijs, informele training en werkervaring. Beoordeling staat centraal, omdat het de enige manier is om te bepalen waar teams en medewerkers zich dienen te ontwikkelen en hoe ze vooruitgang boeken.

Meetbaar succes

De voordelen van strategisch employee development zijn meetbaar in termen van winstgroei, verbeterde wendbaarheid, verhoogde werknemerstevredenheid, verbeterde samenwerking en leiderschap. Ontdek inspirerende succesverhalen in ons whitepaper: "Creëer voorspelbaar succes met de juiste mensen en de juiste competenties". Hierin vind je praktische handvatten om zelf aan de slag te gaan met strategisch en praktisch werken aan de juiste competenties.

Klaar om de weg naar succes te bewandelen? Download nu ons whitepaper en ontdek hoe strategisch employee development jouw organisatie naar nieuwe hoogten kan stuwen. Wees voorbereid op een opwindende reis naar winst, wendbaarheid en werknemerstevredenheid zoals nooit tevoren!