Diensten

Sales Improvement Marketing is een vooraanstaand bureau dat gelooft dat digitale marketing een onderdeel zou moeten zijn binnen iedere organisatie om aan te sluiten bij de bedrijfsdoelstelling of deze is om meer omzet, meer leads of meer naamsbekendheid te genereren. Daarom hebben we een werkproces ontwikkeld dat helpt om datagedreven marketing te koppelen aan jouw organisatie:

Dit proces begint met een kick-off waarin de verwachtingen en mogelijkheden worden uitgesproken. Hierin lopen we de verschillende stappen van de werkwijze door:

 • Brede organisatiedoelstelling:
  Dit is het startpunt van de samenwerking, omdat we vanuit deze organisatie-brede doelstelling de juiste digital marketing kanalen bepalen en laten aansluiten. Dit zou bijvoorbeeld het behalen van meer leads, omzet of naamsbekendheid kunnen zijn.
 • Digital marketing KPIs en doelen:
  Vervolgens vertalen we de doelstelling van de organisatie naar relevante individuele digital marketing KPIs, zoals verkeer naar de website, impressies van advertenties of rankings in de zoekresultaten. We kijken hierbij ook wel kanaal het beste past om de overkoepelende doelstelling te behalen.
 • Analyse fase:
  In de analyse fase onderzoeken we de markt voor potentie en concurrentie. Zo kunnen we bepalen welke concrete doelstellingen realistisch zijn voor de organisatie. Daarnaast benchmarken we de huidige set-up en website om duidelijk te krijgen welk optimalisatietraject noodzakelijk.
 • Strategie:
  Vanuit de analyse zorgen we dat we tot concrete geprioriteerde acties komen. Hierdoor volgt een plan van aanpak voor de korte termijn, middellange termijn en de lange termijn.
 • Implementatie:
  Vanuit de strategie gaan we over tot implementatie, waarbij de verschillende acties voor de digital marketing kanalen worden geïmplementeerd binnen de website of campagnes.
 • Rapportage:
  Hierna rapporteren we terug op de gestelde KPIs en hoofd doelstelling van de organisatie en sturen bij waar nodig.
SEO

Lees meer
SEA

Lees meer
Data & Analytics

Lees meer
Social Advertising

Lees meer

Hoe effectief en efficiënt is jouw sales organisatie?

Aan de slag met jouw salesuitdaging?

Neem contact op
Sales Improvement Group