#1 sales training van Nederland

#1 sales training van Nederland

#1 sales training van Nederland

Sales staat aan de basis van jouw onderneming. Welke dienst of product je ook aanbiedt, zonder verkoop ben je nergens. Maar verkopen is een vak apart. Er komen heel veel kennis, strategieën en skills bij kijken. Gelukkig is sales wel een vak dat je kunt leren. Met de juiste coaching en trainingen zijn de juiste vaardigheden aan te leren. Hierdoor word je zelfverzekerder, ken je de juiste aanpak en verkoop je daadwerkelijk meer. En dat is goed voor de gehele organisatie.

Inhoud:

De definitie van een sales training is: ‘Het proces dat zich richt op het verbeteren van vaardigheden, kennis en houding, om daarmee gedragsverandering bij verkopers te stimuleren en verkoopsucces te maximaliseren.’ Dat wil zeggen dat een sales training verkopers helpt bij het behalen van de grootste successen.

Sales training

De invulling van een sales training verschilt per training. Er zijn trainingen die zich richten op het ontwikkelen van een goede sales strategie, maar ook trainingen die specifiek op het ontwikkelen van sales vaardigheden in gaat. Vooral trainingen die zich richten op het ontwikkelen van sales vaardigheden zijn er populair onder verkopers. Er zijn talloze trainingen die zich op het ontwikkelen of verbeteren van deze vaardigheden richten. Dit kunnen basistrainingen zijn, zoals een training over het houden van een goede pitch, maar ook trainingen die dieper ingaan op het verkopen via een specifiek kanaal. Omdat de markt steeds in beweging is en er regelmatig nieuwe manieren van verkopen worden ontwikkeld, bewegen trainingen hierin mee. Zo is verkopen via sociale media, zoals LinkedIn en Instagram, de laatste jaren enorm in opkomst. Een training die zich op deze media richt is dan ook voor ervaren verkopers zeker erg waardevol.

Bij Sales Improvement Group helpen we jouw organisatie om efficiënter te verkopen en doelen gemakkelijker te behalen. Hiervoor bieden we diverse trajecten, improvement diensten en trainingen aan. Deze richten zich op alle mogelijke aspecten die bij sales aanbod komen. Dit gaat van het ontwikkelen van een goede sales strategie, tot aan de distributie strategie en het ontwikkelen van de juiste verkoopvaardigheden. Zo is er altijd wel een training of dienst die waardevol is voor jouw organisatie. Zijn jullie klaar om de volgende stap te zetten?

Sales training voor beginners en gevorderden

Sales trainingen zijn niet alleen waardevol voor beginnende sales professionals die de kneepjes van het vak nog moeten leren. Ook voor gevorderden salesmensen kan een sales training veel toevoegen. Sales is een vak dat constant in beweging is. Nieuwe ontwikkelingen op de markt, maar ook in de maatschappij, zorgen ervoor dat salestechnieken aangepast moeten worden. Juist als je al langer in het vak zit, is het belangrijk dat je up-to-date blijft. Ander is de kans groot dat je niet meer zo efficiënt en effectief te werk kunt gaan als vroeger. Een sales training is daarom voor zowel beginners als gevorderden erg waardevol.

Sales training

Sales trainingen zijn een goede investering voor verkopers in de buitendienst, maar zijn ook zeker het overwegen waard voor salesmanagers of accountmanagers. Ook zij moeten hun kennis up-to-date houden om hun team zo goed mogelijk te kunnen aansturen. Daarom zijn er ook voor deze professionals sales trainingen. Er zijn diverse trainingen mogelijk, waardoor er altijd wel een training is die goed aansluit op jouw functie en vragen.

Voor beginnende verkopers zijn basistrainingen een goede start van hun carrière. Hier leren ze de basistechnieken, waar zij nog vele jaren van kunnen profiteren. Voor gevorderde verkopers zijn deze trainingen minder interessant. Deze technieken en skills hebben zij zich immers jaren geleden al eigen gemaakt. Voor hen zijn verdiepende trainingen juist een goede investering. Bij Sales Improvement Group vind je zowel basistrainingen als verdiepende trainingen.

Sales training voorbeelden

Sales Improvement Group heeft een uiteenlopend aanbod aan sales trainingen. We geven een aantal voorbeelden van sales trainingen die bij Sales Improvement Group gevolgd kunnen worden.

De sales trainingen worden bij Sales Improvement Group onderverdeeld in verschillende hoofdcategorieën. Onder elke hoofdcategorie vallen diverse trainingen die zich richten op de specifieke vaardigheden die nodig zijn voor die categorie. De hoofdcategorieën zijn:

 • Verkoop trainingen
 • Accountmanagement trainingen
 • Management trainingen
 • Directie trainingen
 • Additionele commerciële trainingen

Om je een idee te geven welke trainingen en improvement diensten we allemaal aanbieden, geven we je enkele voorbeelden van elke categorie.

Onder de categorie ‘Sales strategie’ vallen verschillende diensten. Ben je nog niet zeker van de sales strategie van je onderneming? Dan in Sales Strategie Ontwikkeling een waardevolle keuze. Heb je meer moeite met het bepalen van de juiste prijs? Dan is het improvement traject Prijs Strategie de goede keuze.

‘Sales structuur’ gaat over de manier waarop je de organisatie strategisch inricht. Hoe zorg je ervoor dat de sales structuur in de onderneming optimaal functioneert? Bij de dienst Sales Organisatie Inrichten kijken we samen met jou naar de structuur van je onderneming. Hoe kan dit verbeterd worden en hoe behaal je het maximale resultaat? Ook Accountmanagement Ontwikkeling is hier erg waardevol bij.

De sales structuur binnen een organisatie is erg belangrijk voor het behalen van de beste resultaten, maar ook de ‘Sales Cultuur’ moet in orde zijn. Hiervoor zijn een Groepsprofiel Analyse en een Cultuur Analyse handige tools. Na het analyseren van de huidige cultuur kunnen door middel van Leiderschapsontwikkeling en Teambuilding cultuurveranderingen bewerkstelligd worden.

Sales Tools’ gaat vooral over de beschikking hebben over de juiste hulpmiddelen om optimaal te functioneren. Hiervoor zijn onder andere ‘Sell View Pipeline Management’ en een ‘Bonus en Beloningssysteem’ erg waardevol. Verder is een sales training gericht op USP en UBR Realisatie een goed idee. Hiermee krijgt het verkoopteam meer inzicht in de unieke eigenschappen van het product of de dienst en leren ze argumenten waarmee ze beter kunnen verkopen.

‘Sales vaardigheden’ zijn onmisbaar in elke organisatie. De sales structuur of strategie kan nog zo goed zijn, zonder goede sales vaardigheden komt het nog steeds niet goed. Denk aan trainingen op het gebied van acquisitie, telefonisch verkopen, resultaatgericht onderhandelen, psychologisch afsluiten, return on investment verkopen, 4-dimensionaal verkopen en de prijs verkopen. Ook zijn er speciale trainingen voor sales management en accountmanagement. Hier vind je trainingen over onder andere strategie- en visiegesprekken, concept selling, flexibel leidinggeven en correctiegesprekken. Ten slotte zijn er ook nog specifieke trainingen, onder meer over succesvol acquireren via LinkedIn, presentatie vaardigheden, klantgericht service verlenen, telefonisch verkopen, professioneel online verkopen en succes op beurzen.

Zo zie je dat er salestrainingen zijn op alle gebieden die met sales te maken hebben. Waar jouw organisatie ook tegenaan loopt of welke uitdagingen jullie ook hebben, er is altijd een training of dienst die jullie kan helpen jullie sales naar een hoger niveau te tillen.

Sales training voor B2C en B2B

Verkopen is zowel voor B2C als bij B2B ontzettend belangrijk. De sales strategieën en precieze invulling van het verkoopgesprek verschilt natuurlijk wel tussen deze twee soorten sales. Daarom worden salestrainingen altijd afgestemd op jouw organisatie en de uitdagingen waar jullie tegenaan lopen.

Heb je een specifieke vraag of uitdaging omtrent B2B of B2C verkopen? Stel deze dan gerust aan een van onze experts. We helpen je graag bij het vinden van de oplossing en gaan met je in gesprek om te achterhalen welke trainingen of diensten voor jouw organisatie het meest waardevol zijn.

Sales training op locatie of online

Een sales training wordt vaak op locatie gegeven, maar met de E-learning omgeving van Sales Improvement Group kunnen bepaalde trainingen ook prima online worden gevolgd. Een combinatie van fysieke en online trainingen levert in veel gevallen de beste resultaten op. Op locatie kan er worden geoefend met het implementeren van gesprekstechnieken en het in de praktijk brengen van opgedane kennis, terwijl E-learning de perfecte manier is om meer kennis over te brengen. Dit heet samen het ‘Blended learning’ - principe.

Aan de E-learning tool zitten nog meer grote voordelen. Voorafgaand aan het gebruik van de tool wordt een 0 meting gedaan. Zo weet je precies waar je op dat moment staat. De voortgang wordt vervolgens regelmatig gecontroleerd met tussentijdse oefeningen en vragen. Bovendien kunnen managers op die manier de voortgang van hun medewerkers goed in de gaten houden en derhalve coachen op de juiste zaken.

Weet jij nog niet welke training of improvement dienst het beste bij jouw organisatie past? Of twijfel je tussen fysieke trainingen, E-learning of een combinatie van deze twee? Neem dan contact op met een van onze professionals. We denken graag met je mee en bekijken welke training het beste aansluit op jullie situatie. Welke uitdagingen hebben jullie en op welke gebieden valt er veel extra rendement te behalen? Moet er vooral gekeken worden naar de sales vaardigheden van de medewerkers of zit het probleem dieper, zoals bijvoorbeeld in de sales strategie of sales structuur? Samen achterhalen we welke trainingen en/of improvement diensten het beste bij je organisatie aansluiten. Zo zorgen we ervoor dat ook jouw organisatie straks de beste verkoopresultaten behaalt.

Veelgestelde vragen

Wat is een sales training?

Een sales training is een leerproces dat gericht is op het verbeteren van de verkoopvaardigheden van een individu of een team. Het doel van een sales training is om verkopers te voorzien van de nodige kennis, vaardigheden en tools om hun verkoopprestaties te verbeteren. Het gaat hierbij niet alleen om het verbeteren van hun verkooptechnieken, maar ook om het ontwikkelen van hun persoonlijke vaardigheden, zoals effectieve communicatie en klantgerichtheid. Een goede sales training moet dus gericht zijn op zowel de harde als de zachte vaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn in sales.

Welke sales trainingen zijn er?

Er zijn verschillende soorten sales trainingen beschikbaar, elk met hun eigen focus en doelstellingen. Een aantal voorbeelden zijn:

 • Producttraining: hierbij ligt de focus op het leren kennen van het product en de unieke voordelen ervan.
 • Verkooptechnieken: dit type training richt zich op het aanleren van effectieve verkooptechnieken en -methoden, zoals consultative selling en solution selling.
 • Communicatietraining: bij deze training leer je effectief communiceren met klanten en prospects, het stellen van de juiste vragen en het omgaan met tegenwerpingen.
 • Leiderschapstraining: deze trainingen richten zich op het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden voor sales managers en teamleiders.
 • Digitale verkooptraining: deze trainingen zijn gericht op het verbeteren van de online verkoopvaardigheden, bijvoorbeeld via social media en e-commerce.

Wat leer je bij een sales training?

Bij een sales training leer je diverse vaardigheden en technieken die nodig zijn om succesvol te zijn in sales. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Het leren kennen van je klant en hun behoeften begrijpen
 • Het opbouwen van sterke relaties met klanten en prospects
 • Het gebruik van effectieve communicatietechnieken en het omgaan met tegenwerpingen
 • Het creëren van toegevoegde waarde en het onderscheiden van jezelf van de concurrentie
 • Het opstellen van een effectief verkoopplan en het beheren van de sales pipeline
 • Het aanleren van effectieve onderhandelingsvaardigheden
 • Het leren behouden van controle over de verkoopcyclus.

Wat valt er allemaal onder sales?

Sales omvat alle activiteiten die gericht zijn op het verkopen van een product of dienst aan klanten of prospects. Dit omvat onder andere het ontwikkelen van een (digitale)verkoopstrategie, het identificeren van potentiële klanten, , het genereren van leads, het voeren van verkoopgesprekken, het onderhandelen over de verkoopvoorwaarden, het afsluiten van deals en het bieden van after-sales ondersteuning. Naast de verkoop zelf is ook relatiebeheer en klantenservice een belangrijk onderdeel van sales.