Challenge KOPexpo:

Klanten beter helpen door uitstekend teamwork

Wat is jouw sales challenge?

In Vaassen werkt een dertigtal expofessionals elke dag aan de ultieme beursstand voor de klant. Hun doel is het merkverhaal van bedrijven perfect te vertalen in een beursconcept, inclusief bijbehorende marketingstrategie. Zo helpt KOP klanten om hun business en naamsbekendheid te vergroten. Het afgelopen jaar ontwierp KOPexpo onder meer stands voor klanten als Rabobank, Strukton, Honda en Plegt-Vos. Naast standbouw is KOP gespecialiseerd in interieurbouw. Denk hierbij aan kantoorinterieurs, winkelinrichting en experience centers.

De challenge

Het team van KOP heeft ruime ervaring met standbouw en weet hoe belangrijk deadlines zijn. “Goed projectmanagement is een must. Daarom hebben we onze processen volledig in kaart gebracht en waar mogelijk gedigitaliseerd. Dankzij controle over elke processtap kunnen we onze klanten beter helpen om in contact te komen met bestaande en nieuwe klanten ”, aldus Marius Bos, CEO bij KOPexpo. ‘Toen wij in 2017 in contact kwamen met Sales Improvement Group zochten we ondersteuning bij de uitbreiding en professionalisering van ons salesteam. Ons salesproces is vrij complex omdat het gebaseerd is op het lezen en kennen van de klant. Om beter in te kunnen spelen op de behoefte van de klant waren we op zoek naar een algemenere werkwijze van het salesteam waarbij de individuele talenten en competenties bewaakt werden.’

De oplossing

Allereerst heeft er een salesanalyse plaatsgevonden door gesprekken te voeren met medewerkers van marketing, sales, projecten, management en teamleiders. Vervolgens is Fred Jonkman (sales improver) aan de slag gegaan met het doorvertalen van de vernieuwde strategie naar operationele acties. Daarnaast is er voor de accountmanagers en teamleiders een maatwerk trainingstraject door Michel van Hesse (sales trainer) opgetuigd. De borging van het traject wordt gerealiseerd door een combinatie van coaching en het bewaken van een meetbare voortgang. “Jorrit Visser (sales trainer) voert de trainingen zeer praktisch uit hetgeen leidt tot échte gedragsveranderingen en het authentiek blijven van de medewerkers”, aldus Bos.

Het resultaat

Onze salesprofessionals zijn als team sterker geworden en eenieder werkt met meer focus aan de juiste zaken om de gewenste resultaten te behalen. De conversieratio’s van leads naar opdrachten zijn verbeterd en het team weet klanten beter aan zich te binden door wensen en behoeftes goed in kaart te brengen. Dat Marius Bos tevreden is over de tot nu toe geboekte resultaten blijkt wel uit zijn reactie: “Het is mooi om te zien dat onze klanten beter geholpen worden en dat onze (sales)medewerkers met behulp van Sales Improvement Group meer rendement uit hun verkoopinspanningen weten te halen”

Welke vraag heb je?

Hoe werf ik nieuwe klanten? Waar bevindt zich de potentiële doelgroep voor mijn product of dienst? Wat is mijn plan van aanpak hiervoor? Als je jouw gegevens hier achterlaat, dan nemen we contact met je op en beslis je zelf of je een volgende stap wilt zetten.

Meer informatie

Jeff
088-7722300
E-mail Sales Improvement Group