Challenge Coolmark:

Verkoopstrategie koppelen aan behoefte van de markt

Wat is jouw sales challenge?

Coolmark is één van Nederlands meest toonaangevende groothandels/distributeurs op het gebied van koudetechniek, klimaattechniek en watersystemen.

De challenge

Coolmark is één van Nederlands meest toonaangevende groothandels/distributeurs op het gebied van koudetechniek, klimaattechniek en watersystemen. Coolmark merkte dat de strategieën en tactieken niet door iedereen op dezelfde wijze nageleefd werden en vond dit een goed moment om te bepalen of de marktbenadering nog wel de juiste was.

De oplossing

“Improvement en Training, een gouden combinatie”

Richard Droop, managing director Coolmark: "Wat ons erg triggerde bij Sales Improvement Group was dat zij eerst kijken naar de strategie en tactiek, alvorens zij beginnen met trainen. Dit was voor ons een belangrijke aanleiding om samen te gaan werken. De Sales Improver is begonnen met het uitvoeren van een 4-D challenge binnen ons bedrijf. Onze verkoopstrategie en tactiek is onder de loep genomen en aangepast waar nodig. Vervolgens is het Sales Training Traject gestart, waarbij onze mensen werden getraind. De Big Challenge van Improvement en Training vind ik erg belangrijk. De kwaliteit van de uitvoering en dus van de mensen wordt naar een hoger niveau gebracht en meer gericht op de focus op klanten en toegevoegde waarde van onze organisatie", legt Richard uit. Nadat de elevator pitch is opgesteld en de Unique Selling Proposition scherp gesteld is, is de Sales Trainer hiermee aan de slag gegaan in de trainingen, zodat iedereen dit goed kan uitdragen naar de markt.

Het resultaat

”Toegenomen kwaliteit en professionaliteit”

De Sales Improver en Sales Trainer zijn in staat een goede analyse uit te voeren en daar doelgerichte trainingen op aan te laten sluiten. Dit is goed terug te zien in de toegenomen kwaliteit en professionaliteit van onze mensen. Ze zijn beter in staat om meer verkoop te genereren en te realiseren. Er wordt nu beter onderhandeld waardoor er een hoger resultaat onder de streep gerealiseerd wordt, waarbij de focus op de klanten en strategie blijft bestaan.
"We zullen in de toekomst zeker kijken waar we weer verder kunnen trainen en ontwikkelen. Sales is net als topsport. Dat moet je constant blijven trainen, anders kun je geen topprestaties neerzetten."

Welke vraag heb je?

Hoe werf ik nieuwe klanten? Waar bevindt zich de potentiële doelgroep voor mijn product of dienst? Wat is mijn plan van aanpak hiervoor? Als je jouw gegevens hier achterlaat, dan nemen we contact met je op en beslis je zelf of je een volgende stap wilt zetten.

Meer informatie

Jeff
088-7722300
E-mail Sales Improvement Group