Professionele offerte opvolging

Professionele offerte opvolging

Professionele offerte opvolging

Tijdens deze training wordt aandacht besteed aan de omgang met offerte-aanvragen. Er wordt behandeld hoe inzichtelijk te krijgen wat het belang is voor de ander van de offerteaanvraag. Dankzij de interviewtechnieken leert een verkoper hoe hij of zij snel op één lijn kan komen met een (potentiële) opdrachtgever. En welke behoeften deze heeft. En of het ook daadwerkelijk behoeften zijn, of dat de offerte voor minder interessante zaken gebruikt gaat worden.

Offertetraject

Ook wordt getraind hoe men het beste controle kan behouden over het offertetraject. Het presenteren en overtuigen is ook een belangrijk onderdeel van deze training. Daarnaast wordt er getraind in het opvolgen van de offerte waarbij het afsluiten dient te leiden tot een opdracht.

Waarom de training offerte opvolgen?

Na het volgen van de training professioneel offerte opvolgen heeft uw salespersoon meer grip op het offerteproces. Het rendement op uit te brengen offertes gaat mede dankzij deze training fors omhoog.

Te behandelen onderwerpen

  • De offerteaanvraag
  • Prioriteitsstelling
  • Interviewtechnieken
  • Controle over het offertetraject
  • Presenteren en overtuigen
  • Opvolging van de offerte
  • Cases en praktijkoefeningen

Regelmatig offertes maken

Deze training biedt uitstekende vaardigheden voor salesmensen die regelmatig offertes maken en opvolgen. Dit geldt zowel voor binnendienst medewerkers als voor de buitendienst. De aangereikte vaardigheden zijn op de dagelijkse praktijk afgestemd. Door de positief confronterende en opbouwende manier van trainen, zijn de aangereikte technieken direct bruikbaar na afloop van de training.

Neem contact op

Wilt u meer informatie over hoe de training professioneel offerte opvolgen in uw bedrijf kunt toepassen? Onze sales trainer legt u graag helder uit hoe u met deze training het verkoopresultaat van uw organisatie verhoogt.

Neem contact met ons op