Bedrijfscultuur analyse

Bedrijfscultuur analyse

Bedrijfscultuur

Een bedrijfscultuur creëer je met elkaar in de loop der tijd. Cultuur wordt iedere dag gevormd, maar je staat er niet iedere dag bij stil. Wanneer je een bedrijfscultuur wilt veranderen omdat bijvoorbeeld de populatie van je bedrijf is veranderd, of omdat de markt een andere cultuur vereist, dan is het goed hier eens bij stil te staan en antwoorden zien te verkrijgen op een aantal vragen zoals:

  • Welke cultuur hebben we op dit moment?
  • Welke cultuur is gewenst door de medewerkers?
  • Welke cultuur is gewenst door de markt?
  • Welke cultuur is nodig om onze doelstellingen voor de komende jaren te realiseren?

Cultuur verander je niet van de ene op de andere dag. Je kunt echter wel een nieuwe cultuur creëren. Hier is een traject voor. Dit traject geeft inzicht in de verschillende culturen, de huidige cultuur en de gewenste cultuur van een organisatie of afdeling. Op basis van een drietal verschillende professionele analyses (individuele interviews, een online cultuurtest en een online leiderschapstest) wordt een objectief beeld gevormd.

De sessie(s) met leidinggevenden geeft inzicht in de huidige leiderschapsstijl en de veranderingen die mogelijk nodig zijn in het leiderschap tijdens een cultuurverandering. De sessie met de medewerkers is bedoeld om ‘bottom-up’ een proces op gang te brengen. Door de medewerkers hun inzichten met betrekking tot de gewenste cultuur te laten presenteren aan het MT brengen we de verbinding tot stand.

Na deze sessies begeleiden we de voortgang van de veranderingen in de praktijk. Daarnaast kunnen diverse follow-up sessies gepland worden om verdere managementvaardigheden in te trainen en om de medewerkers te trainen in communicatieve vaardigheden.