Sales Improvement Group

Voor de vijfde maal op rij nummer 1 in de MT1000

Winnaar MT1000 2019 2020 2021 2022 2023

Voor de vijfde maal op rij nummer 1 in de MT1000

Pas als de sales van jouw organisatie grondig en blijvend is verbeterd, zijn wij tevreden. Dit doen we keer op keer succesvol dankzij de combinatie van strategie en operatie: we optimaliseren salesorganisaties én trainen mensen. Onze methodiek (SPACE Concept®) is volledig gericht op een integrale aanpak.

Dat dit ook door onze klanten wordt erkend blijkt ook in 2023 uit de positie van Sales Improvement Group in de ranglijsten van de MT-1000.

Management Team doet sinds 2001 elk jaar onderzoek naar de kwaliteit en populariteit van leveranciers van diensten op de Nederlandse markt. Sales Improvement Group scoorde in 2019 een 1e plaats als beste zakelijke dienstverlener. En in 2023 zijn we voor de vijfde keer op rij de beste in de categorie Salesadvies en Salestrainingen.

‘Salesoptimalisatie in veelvoud terugverdiend’

De wereld verandert in razend tempo. Bedrijven worstelen met het toekomstproof maken van hun salesorganisatie. Nieuwe businessmodellen en strategieën zijn noodzaak, waarbij Sales Improvement Group diepgaand ondersteunt. Met ervaren én succesvolle kopstukken uit de praktijk. “Elke geïnvesteerde euro in sales verdient een klant van Sales Improvement Group in veelvoud terug.”

 

De technologische ontwikkelingen zijn bijna niet meer bij te benen. Bovendien ontstaat een totaal nieuwe generatie met andere kenmerken en gedrag. Wie zijn salesorganisatie niet tijdig aansluit, verliest rap terrein. Voor de klant een hele omslag, maar die de investering meer dan waard is. Het in veelvoud terugverdienen staat zelfs in de missie van de 40 professionals tellende Sales Improvement Group in Veenendaal. Keer op keer slaagt de advies- en trainingsorganisatie in het succesvol optimaliseren van sales. De hoge notering in de MT1000 is niet alleen te danken aan excellente uitvoering, maar ook aan daadwerkelijke verbetering van salesresultaten.


Gestructureerde salesverbetering

Een begeleidingstraject gaat uit van totaaloptimalisatie in plaats van suboptimalisatie. “Door gestructureerd aan verkoopverbetering te werken, realiseer je pas écht effect”, overtuigen de directeuren Michel van Hesse en Aynsley Romijnsen. Zij benadrukken dat winstverbetering van de klant hun hoofddoel is. “Daarom zijn onze klanten gecharmeerd van ons totaaloptimalisatieconcept. Enerzijds bieden we doorgewinterde Sales Improvers, anderzijds praktijkgerichte Sales Trainers op maat. Deze twee disciplines werken heel nauw met elkaar samen. Dit doen we via een uniek concept met een klantgerichte werkwijze.”

SPACE ®-concept

De basis van het succes vormt het integrale SPACE ®-concept. Van Hesse: “Een team Sales Improvement Professionals dat is afgestemd op branche en klantcultuur, voert een grondige Salesanalyse uit. Op basis van persoonlijke gesprekken en deskresearch worden vijf domeinen die van invloed zijn op de resultaatverbetering geanalyseerd: salesstrategie, structuur, cultuur/leiderschap, vaardigheden en tools. Dit leidt tot een concreet Plan van Aanpak.” Romijnsen vult aan: “Deze integrale benadering resulterend in een totaaloptimalisatie is onze meerwaarde in de markt. Daarbij werken we heel pragmatisch en geven we antwoord op wat er moet gebeuren en in welke volgorde.” Na deze zogenoemde 4D Challenge volgen de juiste stappen die gaan leiden tot een daadwerkelijke resultaatverbetering (ROI).


Implementatie-ondersteuning

De acties, die betrekking hebben op de vijf relevante domeinen, voert de klant uit met hulp van Sales Improvement Group. Romijnsen: “We laten de klant na ons advies niet aan zijn lot over, maar voelen de verantwoordelijkheid dat ze de gewenste aanpassingen op de juiste wijze en in de juiste volgorde doorvoeren. We betrekken nadrukkelijk alle medewerkers in het commerciële verbeter- of verandertraject. Zonder 100% motivatie van medewerkers heeft een verandertraject weinig effect”. Van Hesse vult aan: “Daarnaast meten we de voortgang en borgen we de veranderingen in de salesorganisatie en in het gedrag van de commerciële mensen” De resultaten verbeteren aanzienlijk, zo blijkt uit de praktijk.


Directie Sales Improvement Group

‘Door gestructureerd aan verkoopverbetering te werken realiseer je pas écht resultaat’


Commerciële toppers

De doelgroepgrootte van Sales Improvement Group varieert van bedrijven vanaf tien medewerkers tot grote internationale ondernemingen. Of het nu om zakelijke dienstverleners, groothandels of productiebedrijven gaat. Sales en de aansturing daarvan is het focusterrein van de vijftien jaar bestaande Sales Improvement Group. Van Hesse: “Praktisch elke uitdaging in welke branche dan ook maken we succesvol. Want met 40 ervaren professionals die hun sporen in de verkoop ruimschoots hebben verdiend, stellen wij altijd een team op maat samen. Overigens zoeken we als marktleider in het bieden van ons totaalconcept met focus op sales altijd nieuwe commerciële toppers, die zich als Sales Improvement Professional willen aansluiten.Praktijkresultaat

NBC Congrescentrum in Nieuwegein, met evenementenhallen en talrijke vergaderlocaties, liet in 2017 een salesanalyse uitvoeren. Schmidt: “Er volgde een Plan van Aanpak voor aanpassing van zowel strategische als operationele aard. Alle medewerkers hebben individueel hun bijdrage geleverd aan het veranderen van de aanpak en een nieuw ontzorgingsconcept. Tegelijkertijd ging een Sales Trainer aan de slag met de salesmanagement- en de commerciële vaardigheden. Die gecombineerde aanpak werkte echt en bracht snel resultaat. Resultaat? In oktober 2019 behaalde NBC al de doelstelling die zij pas 2 jaar later had verwacht.”

Welke vraag heb je?

Hoe werf ik nieuwe klanten? Waar bevindt zich de potentiële doelgroep voor mijn product of dienst? Wat is mijn plan van aanpak hiervoor? Als je jouw gegevens hier achterlaat, dan nemen we contact met je op en beslis je zelf of je een volgende stap wilt zetten.

Meer informatie

Jeff
088-7722300
E-mail Sales Improvement Group