Challenge Rittal:

Als marktleider minimaal even hard blijven groeien als de markt

Wat is jouw sales challenge?

Rittal is een wereldwijd toonaangevende systeemleverancier voor kastsystemen, stroomverdeling, klimatisering, IT-infrastructuur en software en service. Rittal combineert producten, toekomstgerichte engineering-oplossingen en wereldwijde service voor verschillende branches. Er werken wereldwijd 10.000 gemotiveerde medewerkers uit meer dan 100 landen.

De challenge

Rittal BV fabriceert en ontwikkelt oplossingen op het hoogste niveau op het gebied van kastsystemen, stroomverdeling, klimatiseren en IT-infrastructuren in nagenoeg iedere branche. In Nederland heeft Rittal een leidende positie, “ook met een groeiende markt moet de lat hoger, we hebben ambitieuze doelstellingen” aldus Geert Laseur directeur Rittal Nederland. “We zijn sterk in technische advisering, maar de hedendaagse markt vraagt meer”. Prijzen staan onder druk, concurrentie vanuit het buitenland neemt toe en klanten zijn kritisch. Om dat te lijf te gaan moet de Sales weer een boost krijgen. “Technische kennis laten renderen, dat is wat er nodig is” aldus Laseur.

De oplossing

Na een grondige salesanalyse en gesprekken met een dwarsdoorsnede van zowel de buiten- als de binnendienst is er door Danielle de Bode een traject op maat gemaakt. Trainingen voor de commerciële en technische binnendienst, acquisitie- en accountmanagement trainingen voor de Accountmanagers. Ook de betreffende managers worden getraind op hun leidinggevende vaardigheden. Dit wordt gecombineerd met coaching on the job, de toepassing in de daadwerkelijke praktijk. Danielle focust zich tijdens de trainingen met name op gedragsverandering, dat is wat er nodig is.

Het resultaat

Dat het traject succesvol is, blijkt wel uit de eerste behaalde resultaten die boven de doelstelling liggen. Anders dan voorgaande jaren hebben de Accountmanagers meer nieuwe klanten aan Rittal weten te binden. De businessunit IT is sterker gegroeid dan verwacht. Ook is er meer inzicht in de share-of-wallet van bestaande klanten en heeft de binnendienst een hogere conversie op de offertes gerealiseerd. Dat Geert Laseur daar trots op is blijkt wel uit zijn reactie. “Het traject is nog in volle gang en toe nu toe uiterst tevredenheid, met name de acquisitie-actie heeft veel teweeggebracht, er zijn nog kansen genoeg!”

Welke vraag heb je?

Hoe werf ik nieuwe klanten? Waar bevindt zich de potentiële doelgroep voor mijn product of dienst? Wat is mijn plan van aanpak hiervoor? Als je jouw gegevens hier achterlaat, dan nemen we contact met je op en beslis je zelf of je een volgende stap wilt zetten.

Meer informatie

Jeff
088-7722300
E-mail Sales Improvement Group