Challenge Phoenix Contact:

Maak onze technische accountmanagers commerciëler

Wat is jouw sales challenge?

Phoenix Contact is wereldwijd marktleider in componenten, systemen en oplossingen op het gebied van elektrotechniek, elektronica en automatisering. Vandaag de dag heeft het familiebedrijf wereldwijd 16.500 medewerkers in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in Blomberg, Duitsland. De Phoenix Contact Group telt veertien bedrijven in Duitsland en heeft meer dan 50 verkoopmaatschappijen. Daarnaast wordt de wereldwijde aanwezigheid van de onderneming ondersteund door 40 vertegenwoordigingen in Europa en daar buiten.

De challenge

Phoenix Contact is een familiebedrijf van Duitse origine en is marktleider en innovator op het gebied van industriële elektrotechniek. Door de economisch mindere tijden, de hevige concurrentie en de diversiteit op de sales afdeling bleek een gestructureerde commerciële aanpak voor sales nodig om de mensen commerciëler te laten denken en acteren.

De oplossing

“Een goede klik tussen de trainer en het team is heel belangrijk”

"Wij hoopten middels de trainingen dat onze mensen nog commerciëler zouden gaan denken en acteren, vertelt Frans Ribourdouille, Business Area Manager. “Binnen ons bedrijf hebben we namelijk te maken met technische mensen die veel kennis hebben van onze producten, maar niet altijd voldoende denken vanuit commercieel oogpunt. De duur van de training is ongeveer twee jaar, waardoor onze mensen over een langere periode begeleid worden in hun ontwikkeling. We zijn begonnen met een soort pilotgroep van zes medewerkers die zelf aangaven een commercieel ontwikkelingstraject in te willen gaan. Zij waren zo enthousiast dat zij gingen fungeren als referenten waardoor de andere collega's al snel volgden. De tools en methodieken zijn goed en werknemers kunnen het direct in de praktijk toepassen. Daarnaast krijgen ook leidinggevenden training, wat erg belangrijk is. Op deze manier krijgen ook zij gereedschap om hun team goed te kunnen begeleiden."

Het resultaat

”Belangrijke stap in de ontwikkeling naar commerciëler denken en handelen”

“De mensen hebben echt een stap gemaakt om naast technici ook commerçanten te zijn. De handvatten uit de training worden in de praktijk gebracht. De klik die wij hadden met de trainers was van grote waarde. Ze begrepen ons bedrijf en hebben de trainingen goed opgepakt."
“De uitkomst van de trainingen is succesvol, de medewerkers denken inmiddels commerciëler.”

Welke vraag heb je?

Hoe werf ik nieuwe klanten? Waar bevindt zich de potentiële doelgroep voor mijn product of dienst? Wat is mijn plan van aanpak hiervoor? Als je jouw gegevens hier achterlaat, dan nemen we contact met je op en beslis je zelf of je een volgende stap wilt zetten.

Meer informatie

Jeff
088-7722300
E-mail Sales Improvement Group