Challenge Omnivent:

Salesvaardigheden van de verkopers optimaliseren

Wat is jouw sales challenge?

Dit Nederlandse bedrijf met een hoofdvestiging in Zeewolde en nevenvestigingen in Polen, China en Argentinië is wereldwijd actief op het gebied van ontwikkeling, fabricage en installatie van moderne ventilatie- en klimaattechnieken. Innovatie, service, advies en begeleiding zijn belangrijke kernwoorden.

De challenge

Luuk Salomons, Directeur Omnivent: “Onze verkopers zijn vakinhoudelijk stuk voor stuk specialisten. Hoogopgeleide mensen met een agrarische en/of technische achtergrond. Een aantal jaar geleden had ik het gevoel dat zij, met de juiste tools, de klant nog efficiënter zouden kunnen benaderen en overtuigen. Ik kwam toen in contact met Dirk Jan Bode van Sales Improvement Group. Het klikte. De persoonlijke benadering van Sales Improvement Group sprak mij direct aan." Sales Trainer Dirk Jan Bode kreeg de opdracht om de salesvaardigheden van de verkopers op te frissen en te verdiepen, afgestemd op de branche.

De oplossing

Dirk Jan startte binnen Omnivent met het uitvoeren van de Sales Training Analyse. Hij vroeg documenten op, las zich in, sprak met iedere verkoper en verzamelde geschikte praktijkcases. Dirk Jan Bode: "Hiermee kon ik de trainingen precies op de medewerkers en de cultuur binnen het bedrijf en de markt afstemmen. Een goed verkoopgesprek ontstaat vanuit de behoefte van de klant. Daarnaast is de structuur van het verkoopgesprek belangrijk." De eerste training werd binnen Omnivent heel goed ontvangen. Er volgden er meerdere: ‘Organiseren van beurzen’ en ‘Verkopen aan prijskopers’.

Het resultaat

Luuk Salomons: “Wat ons ontzettend aanspreekt, is dat de trainingen speciaal voor Omnivent zijn samengesteld. Het gaat over ons product en over onze markt.
Of we resultaat zien? Zeker. De afgelopen jaren is ons bedrijf vijftig tot zestig procent gegroeid. Ik wil niet beweren dat dit alleen komt door betere verkooptechnieken, maar het speelt absoluut een rol. Daar ben ik van overtuigd."

Welke vraag heb je?

Hoe werf ik nieuwe klanten? Waar bevindt zich de potentiële doelgroep voor mijn product of dienst? Wat is mijn plan van aanpak hiervoor? Als je jouw gegevens hier achterlaat, dan nemen we contact met je op en beslis je zelf of je een volgende stap wilt zetten.

Meer informatie

Jeff
088-7722300
E-mail Sales Improvement Group