Challenge NBC Congrescentrum:

Doelstelling 2 jaar eerder behaald dan gepland

Wat is jouw sales challenge?

Het NBC Congrescentrum is een moderne congres- en evenementenlocatie in Nieuwegein. Met 2 evenementenhallen van beide 1800 m², 34 zalen en een enorme dosis gastvrijheid en betrokkenheid, worden er zakelijke bijeenkomsten, zoals congressen, beurzen, vergaderingen, trainingen en corporate events gefaciliteerd.

De challenge

Het NBC Congrescentrum zoekt al sinds 1992 naar dé perfecte manier om haar opdrachtgevers te ontzorgen. Dit doen zij met een team medewerkers die hard werken om de gasten een perfecte bijeenkomst te bieden. Om voorop te blijven lopen in hun markt en om de medewerkers nog meer te binden aan het NBC begon eind 2016 een samenwerking met Sales Improvement Group. De vraag die gesteld was luidde “willen jullie ons helpen onze lange termijn visie vorm te geven en ons salesteam klaar te stomen voor de toekomst?”

De oplossing

“De medewerkers betrekken vanaf het begin”

De vraag leek eenvoudig, maar nadat er een start was gemaakt met een Sales Improvement Analyse en een Sales Training Analyse bleek dat er op een aantal vlakken verbeterslagen gemaakt konden worden. Sales Improver Marc de Vries ging samen met de verantwoordelijke leidinggevenden Justin van Hooijdonk, Thijs Petersen en Liesbeth Grootvelt aan de slag om de Sales Strategie, het Sales Proces en de Sales hulpmiddelen aan te pakken. Alle medewerkers hebben individueel hun bijdrage geleverd aan het veranderen van de aanpak. Tegelijkertijd ging Sales Trainer Jeroen Santema aan de slag met training van de salesmanagementvaardigheden en de commerciële vaardigheden. Die gecombineerde aanpak werkte echt en bracht snel resultaat.

Het resultaat

”Vereenvoudigde werkwijze, een echte salesdrive en meer rendement”

Door binnen de nieuwe Sales Strategie een ander aanbod te creëren, met vereenvoudigde pakketten werd het veel makkelijker om snel op de vraag van een klant te kunnen reageren met een aanbod, volgens Thijs Petersen. Terwijl de service voor de opdrachtgever werd verbeterd vereenvoudigde het werk voor de medewerkers. Dankzij de trainingen ontstond er een nóg betere salescultuur, terwijl ons resultaat veel sneller toenam dan we gepland hadden.

"We zullen zeker door blijven gaan met het verbeteren van onze dienstverlening. Sales Improvement Group zal hier zeker een van onze partners in blijven”

Welke vraag heb je?

Hoe werf ik nieuwe klanten? Waar bevindt zich de potentiële doelgroep voor mijn product of dienst? Wat is mijn plan van aanpak hiervoor? Als je jouw gegevens hier achterlaat, dan nemen we contact met je op en beslis je zelf of je een volgende stap wilt zetten.

Meer informatie

Jeff
088-7722300
E-mail Sales Improvement Group