Challenge Koninklijke Grolsch N.V.:

Creëer een resultaatgerichte Sales Engine

Wat is jouw sales challenge?

Grolsch is een veelzijdige internationale onderneming die in de loop der jaren is uitgegroeid tot een van de allersterkste A-merken in Nederland.
Het bedrijf bestaat ruim 400 jaar en is sinds 2016 eigendom van het Japanse Asahi Group Holdings. Hierdoor werd het portfolio significant uitgebreid met mooie merken.

De challenge

Jacco Potkamp, Directeur Verkoop Koninklijke Grolsch, een veelzijdige internationale onderneming die in de loop der jaren is uitgegroeid tot een van de allersterkste A-merken in Nederland, stelde ons de vraag om een geoliede Sales Engine te maken van zijn verkoopteam. “Kwaliteit staat bij Grolsch hoog in het vaandel, dit geldt voor zowel ons product als voor de manier waarop we werken. Dus ook onze distributie richting Horeca en het Retailkanaal. Voor de versplinterde Horecamarkt kon hierin nog een grote stap voorwaarts worden gezet. Drie jaar geleden werd door intensieve samenwerking van Sales en HR er een uitgebreid plan opgesteld. De Sales Engine moest vorm krijgen; met de juiste mensen op een andere manier gaan verkopen.“

De oplossing

“Praktijkgerichte gesprekstechnieken; direct toepasbaar”

“De professionaliteit en aanpak van Sales Improvement Group sprong eruit en de manier waarop Michel van Hesse het perfect aansluitende SPACE-concept bracht, overtuigde ons om een traject in te gaan. De methodiek was praktisch en direct toepasbaar, na de eerste training dag konden de Sales Managers, Accountmanagers en ikzelf de verbeteringen van gesprekstechnieken al toepassen! Omdat Sales Trainer Jorrit Visser bekend is met de taal van Horecaondernemers en Accountmanagers merkte ik dat de motivatie en betrokkenheid om de geleerde vaardigheden uit te voeren, groot was,” aldus Jacco.

Het resultaat

”Meer nieuwe klanten, fors meer biervolume verkocht”

Volumegroei door toename van klanten en een groter biervolume verkocht doordat klanten meer van onze producten gingen verkopen. De twee belangrijkste doelstellingen zijn dus bereikt. De Sales Engine draait op volle toeren.

“Terwijl de bierconsumptie in Nederland daalde, groeiden wij de afgelopen vijf jaar mede dankzij Sales Improvement Group”

Welke vraag heb je?

Hoe werf ik nieuwe klanten? Waar bevindt zich de potentiële doelgroep voor mijn product of dienst? Wat is mijn plan van aanpak hiervoor? Als je jouw gegevens hier achterlaat, dan nemen we contact met je op en beslis je zelf of je een volgende stap wilt zetten.

Meer informatie

Jeff
088-7722300
E-mail Sales Improvement Group