Challenge Climate Neutral Group:

De groei van Climate Neutral Group verder versnellen

Wat is jouw sales challenge?

Climate Neutral Group’s missie is het om de opwarming van de aarde tot 1,5 graden te beperken voor toekomstige generaties. De focus ligt bij organisaties, producten en diensten. Het doel is om met hen in 2050 Absolute zero CO2 te realiseren. Met respect voor de organisatie, stakeholders en omgeving bekijken ze wat er nodig is en laten ze zien dat het kan. Met erkende methodes maken ze de resultaten op weg naar Absolute zero CO2 geloofwaardig en transparant. Ze laten organisaties doen waar ze goed in zijn: binnen de grenzen van de planeet, met betekenis en waarde. In 2020 heeft het directieteam bestaande uit René Toet (Managing Director), John Leppers (Director) en Arjen Struijk (Commercial Director) via een management buy-in de aandelen verkregen.

De challenge

René, John en Arjen realiseerden zich dat om de groei verder te versnellen een aantal planmatige, organisatorische en procesmatige verbeteringen nodig waren. Naast de ‘next step’ op meer structurele zaken was er het besef dat de wijze waarop over de diensten van Climate Neutral Group werd gesproken met klanten diende te veranderen, in short – Keep It Simple.

De oplossing

Na de Sales Improvement Analyse hebben we samen met de directie een Plan van Aanpak afgesproken waarmee we de hele organisatie naar het volgende niveau kunnen brengen om maximaal impact te maken. De eerste stap was het aanscherpen en aanvullen van het strategisch plan, dat in de maanden daarna is doorvertaald naar tactische verkoopplannen en individuele actieplannen. Vervolgens zijn processen als klant- en prospectaanpak, het offerteproces en communicatiestructuren door Jeroen Verdam en Jeroen de Korte (Sales Improvers) onder handen genomen. Na de doorontwikkeling van de Sales Toolkit was het ideale moment aangebroken om het programma voor het ontwikkelen van de verkoop- en managementvaardigheden van de medewerkers te starten, wat tot de dag van vandaag doorloopt. Deze trainingen worden verzorgd door Sander van der Linden. Het was belangrijk om echt bij de basis te beginnen; alle klimaatspecialisten zijn bevlogen en betrokken; hoe zet jij deze energie nu om naar daadwerkelijk impact maken en organisaties aan je te binden? Hoe en welk gesprek voer je met de klant?

Het resultaat

“In het eerste jaar van de samenwerking is er ondanks een hick-up aan het begin van de coronapandemie een fantastische groei gerealiseerd en zijn we verder gegaan met het vervolg. Strategische en tactische plannen zijn geüpdate en structuren passend bij de veranderde organisatie zijn aangepast, zoals een aangepaste werkverdeling inclusief een nieuwe commerciële binnendienst, verscherping van het aanbod producten en diensten en het commerciëler inrichten van de consultancy afdeling. Wat daarin mooi was om te zien, dat het voorgestelde gedachtengoed echt ‘eigen’ is geworden aan de organisatie. Het competentiemanagement is verdiept en de trainingen hebben zich toegespitst op professionele gespreksvoering bij diverse organisaties, groot en klein. Door middel van veel praktijkcases zijn daar wederom grote stappen gemaakt. Begin 2022 heeft Climate Neutral Group de volgende stap gezet in haar groei en is gefuseerd met Anthesis, een geweldig team van toegewijde duurzaamheidsprofessionals. Arjen Struijk: “Ze delen onze missie om klimaatverandering te bestrijden én onze waarden en toewijding om als B Corp te werken. Door onderdeel te worden van Anthesis werd toegang gerealiseerd tot een wereldwijd platform om de klimaatneutrale certificering, projectontwikkeling en compensatie-initiatieven te kunnen presenteren. Onze klanten profiteren ook van het wereldwijde Anthesis-netwerk en kennis van hun duurzaamheidsexperts. De omvang en ambitie van de Anthesis Group creëert ontwikkelingsmogelijkheden voor het Climate Neutral Group-team en versnelt de impact van ons werk – iets dat zo dringend nodig is in deze beslissende fase voor het klimaat. Het goede werk van Sales Improvement Group krijgt zo een wereldwijd platform. Sander van der Linden: “We zijn trots en dankbaar dat we Climate Neutral Group hebben mogen volgen en begeleiden in hun ontwikkelreis de afgelopen jaren.”

Welke vraag heb je?

Hoe werf ik nieuwe klanten? Waar bevindt zich de potentiële doelgroep voor mijn product of dienst? Wat is mijn plan van aanpak hiervoor? Als je jouw gegevens hier achterlaat, dan nemen we contact met je op en beslis je zelf of je een volgende stap wilt zetten.

Meer informatie

Jeff
088-7722300
E-mail Sales Improvement Group