Challenge Aras Security:

Het professionaliseren van de salesorganisatie

Wat is jouw sales challenge?

ARAS Security is een onafhankelijk familiebedrijf en is sinds 1989 gegroeid tot één van de grootste beveiligingsdistributeurs in Nederland, België, Denemarken en Turkije. ARAS Security Benelux is een distributeur met meerwaarde. Dit houdt in dat zij elektronische beveiligingsproducten en -systemen leveren, en daarbij ook uitgebreide ondersteuning bieden. Installatie gebeurt door deskundige installatiepartners. Deze partners kunnen bij complexe uitdagingen altijd terugvallen op specialistische teams per productgroep. ARAS kan zelfs complete projectbegeleiding bieden, zodat de opdrachtgever voor elke situatie de meest optimale oplossing aangeboden krijgt.

De challenge

Het professionaliseren van de gehele salesorganisatie, met de nadruk op management- en salestrainingen was de uitdaging. Doel was een eenduidige aanpak te krijgen in de manier waarop de organisatie wordt aangestuurd. En ook de manier waarop we bestaande en nieuwe klanten benaderen, overtuigen en bedienen te professionaliseren.

De oplossing

Na de Sales Improvement- en Sales Training Analyse door Martin van de Wijgerd en Dirk-Jan Vijfvinkel is er gekozen om een integraal traject te doorlopen. Vanuit de strategie zijn concrete actieplannen bepaald en ingezet, waarbij ook de benodigde tools zijn ontwikkeld. Gelijktijdig is er een trainingsprogramma opgestart voor het managementteam, de binnen- en buitendienst sales, product management en project ondersteuning/technici. Het programma is naderhand aangevuld met het doorvoeren van een Key-accountmanagement programma.

Het resultaat

Vanuit sales blijven positieve verhalen komen over de successen die geboekt worden” Aldus Julius Faber. De integrale aanpak van Sales Improvement Group en de inzet van Dirk-Jan en Martin hebben geresulteerd in blijvende veranderingen en een professioneler management en sales team. Er wordt nu gewerkt met duidelijke focus-markten en een tactisch verkoopplan waarmee we de bedrijfsdoelstellingen koppelen aan individuele actieplannen voor elke afdeling en functie. Door de persoonlijke begeleiding werden passende tools ontwikkeld die succesvol werden geïmplementeerd. “Wij gebruiken deze tools en technieken nog iedere week. Waarbij gebleken is dat het toepassen van herkenbare praktijksituaties tijdens de trainingen voor alle teams van groot belang is geweest. Vanuit sales blijven positieve verhalen komen over de successen die geboekt worden, waarvan de aangeleerde management- en verkooptechnieken voor de meesten een tweede natuur zijn geworden.”

Welke vraag heb je?

Hoe werf ik nieuwe klanten? Waar bevindt zich de potentiële doelgroep voor mijn product of dienst? Wat is mijn plan van aanpak hiervoor? Als je jouw gegevens hier achterlaat, dan nemen we contact met je op en beslis je zelf of je een volgende stap wilt zetten.

Meer informatie

Jeff
088-7722300
E-mail Sales Improvement Group