Challenge andré media group:

Slimmere en betere bedrijfsprocessen

Wat is jouw sales challenge?

Benelux marktleider en specialist in instore media. André media zorgt voor dubbelzijdige CartBoards bevestigd aan winkelwagens en Checkoutposters op beurtbalkjes. André media maakt van winkels reclamelocaties en streeft ernaar lokale ondernemers een oplossing te bieden om in contact te komen met hun doelgroep, hun merk te branden en een top-of-mind positie te creëren.

De challenge

"Wij zijn een salesbedrijf in hart en nieren en zijn sinds onze start in 2009 direct in de markt gedoken, groeiden in omzet en gingen volle kracht vooruit", aldus Ruby de Ridder, Algemeen Directeur van andré media. Toen die groei vervolgens stagneerde, kwam de overtuiging dat meerdere bedrijfsprocessen beter en slimmer konden. Bij het benaderen van Sales Improvement Group kwam de Ridder in contact met Han-Jorrit van Bremen, Sales Improver bij Sales Improvement Group. "Han-Jorrit straalde vertrouwen en kunde uit, wat ons een goed gevoel gaf. Dit overtuigde ons dat we een partij hadden gevonden die ons veel te bieden had", aldus de Ridder.

De oplossing

Sales Improvement Group heeft zich verdiept in de interne organisatie en bijbehorende verbeterpunten onder de loep genomen. Hiervoor werd met personeel uit alle lagen van het bedrijf gesproken en alle financiële cijfers zijn doorgespit. Zo kon een nauwkeurig beeld worden geschetst over de huidige stand van zaken. Naar aanleiding van een uitgebreide analyse werd een strategisch plan geschreven waarin onder meer kritisch is gekeken naar de missie, visie en product-markt combinaties van andré media. Op basis hiervan zijn korte - en lange termijndoelen opgesteld. Factoren als een verbeterde verdeling van taken en verschillende functies binnen het management, verdere ontwikkeling van het personeel en het verbeteren van de kwaliteit van klantcontracten en operationele aspecten zoals bedrijfslogistiek, zouden het bedrijf én de sales ten goede komen.

Het resultaat

  • De overlegstructuren binnen andré media zijn efficiënter ingericht.
  • De managementrollen zijn kritisch bekeken en van functiebeschrijvingen voorzien.
  • Het business planningsmodel is aangepast waardoor alle medewerkers optimaal kunnen presteren op hun eigen vakgebied. En dat is te zien in de groei en kwaliteit van de contracten, de contractgrootte en klantenbinding. Dit alles heeft geleid tot een omzetgroei van maar liefst 30 procent.

Welke vraag heb je?

Hoe werf ik nieuwe klanten? Waar bevindt zich de potentiële doelgroep voor mijn product of dienst? Wat is mijn plan van aanpak hiervoor? Als je jouw gegevens hier achterlaat, dan nemen we contact met je op en beslis je zelf of je een volgende stap wilt zetten.

Meer informatie

Jeff
088-7722300
E-mail Sales Improvement Group