Challenge Agrea:

Transformeer onze sales afdeling van productgericht naar salesgericht

Wat is jouw sales challenge?

Agrea is een groothandel in agrarische producten. Door het leveren van het juiste advies, kennis en producten realiseert Agrea het beste rendement voor haar klanten in de agrarische sector. Ton Gielen, Partner bij Agrea, kreeg het advies van een tevreden klant om het contact tussen het salesteam en de klant te verbeteren.

De challenge

“Transformeer onze sales afdeling van productgericht naar salesgericht”

De oplossing

Dankzij een BIG Challenge heeft Sales Improvement Group de commerciële vaardigheden van het salespersoneel van Agrea verbeterd. De Sales Improvers en Sales Trainers koppelde theorie aan concrete technieken, waardoor het geleerde meteen in praktijk kon worden gebracht. Naast het verbeteren van de gespreksvaardigheden van het salespersoneel, heeft Sales Improvement Group ook de interne organisatie van Agrea onder de loep genomen. Door een analyse is inzicht verkregen in de sterke verbeterpunten van Agrea en hebben diverse Improvement acties de salesorganisatie efficiënter ingericht.

Het resultaat

”Goede en praktische inzichten”

Het BIG Challenge traject heeft veel werkbare inzichten opgeleverd voor Agrea. De klantgerichte aanpak van het salesteam heeft geresulteerd in een nog betere service en de hoogst haalbare klanttevredenheid. “Sales Improvement Group heeft ons inzichten gegeven, waar we echt mee aan de slag zijn gegaan,” aldus Ton Gielen.
“Sales Improvement Group heeft zowel onze interne organisatie onder de loep genomen, als de gesprekstechnieken van onze commerciële mensen verbeterd. De focus op zowel strategie als vaardigheden is een gouden combinatie!”

Welke vraag heb je?

Hoe werf ik nieuwe klanten? Waar bevindt zich de potentiële doelgroep voor mijn product of dienst? Wat is mijn plan van aanpak hiervoor? Als je jouw gegevens hier achterlaat, dan nemen we contact met je op en beslis je zelf of je een volgende stap wilt zetten.

Meer informatie

Jeff
088-7722300
E-mail Sales Improvement Group