Challenge Oerlemans:

realiseren van persoonlijke ontwikkeling, personeelsbinding en teamgevoel

Wat is jouw sales challenge?

Oerlemans Plastics is onderdeel van de Oerlemans Packaging groep en produceert en levert flexibele, specialistische één- en meerlaagse kunststoffolies en -verpakkingen van hoge kwaliteit en een focus op duurzaamheid.

De challenge

Oerlemans Plastics is onderdeel van de Oerlemans Packaging groep en produceert en levert flexibele, specialistische één- en meerlaagse kunststoffolies en -verpakkingen van hoge kwaliteit en een focus op duurzaamheid. Johan Kranenbroek, Algemeen Directeur van Oerlemans Plastics vindt de continue ontwikkeling van de medewerkers een mooie uitdaging en iets dat zij verdienen. "Persoonlijke ontwikkeling zorgt niet alleen voor resultaat, maar ook voor personeelsbinding en teamgevoel”.

De oplossing

“Trainingen gespecificeerd op ieders behoefte”

De op maat gemaakte aanpak voldoet aan de behoeftes van de medewerkers. Zij kunnen hun eigen inbreng over verkoop- en klantcommunicatie combineren met de kennis, vaardigheden en professionele technieken van Sales Improvement Group. Het traject begon met het bieden van verkooptrainingen. In de jaren die hierop volgden zijn de trainingen steeds verder gespecificeerd op de verschillende niveaus en behoeftes van de medewerkers op het gebied van onder andere herhaling, verdieping en professionalisering. Zo leren medewerkers in hun eigen tempo om klanten persoonlijke oplossingen te bieden en dit op de juiste manier te communiceren, met een duurzame klantrelatie als resultaat. Door de jaren heen is de Oerlemans Packaging groep, mede door verschillende overnames, flink gegroeid. Dit leidde tot uitbreiding van de trainingen van Sales Improvement Group binnen de gehele Oerlemans Packaging groep. Ook deze trainingen zijn steeds specifieker en persoonlijker gemaakt en toegepast op de werkwijze van Oerlemans Plastics.

Het resultaat

“Groei en tevredenheid”

Het gaat heel goed met de werknemers; ze hebben veel geleerd, ontwikkelen vaardigheden en werken intensief samen. Mede hierdoor gaan de processen beter en sneller, wat elk jaar weer leidt tot verkoopgroei. Een onlangs uitgevoerd intern onderzoek laat zien dat ook de tevredenheid onder de medewerkers zelf ontzettend hoog is. Daarnaast verlopen de processen op de werkvloer tussen management en medewerkers soepel." Er is geen twijfel dat de trainingen vanuit Sales Improvement Group hieraan hebben bijgedragen.
“Dankzij Sales Improvement Group kunnen wij onze medewerkers bedrijfsbreed een heel mooi opleidingsplatform bieden.“

Welke vraag heb je?

Hoe werf ik nieuwe klanten? Waar bevindt zich de potentiële doelgroep voor mijn product of dienst? Wat is mijn plan van aanpak hiervoor? Als je jouw gegevens hier achterlaat, dan nemen we contact met je op en beslis je zelf of je een volgende stap wilt zetten.

Meer informatie

Jeff
088-7722300
E-mail Sales Improvement Group