Challenge Dillewijn Zwapak:

Vergroot onze omzet

Wat is jouw sales challenge?

Dillewijn Zwapak is een internationale groothandel in verpakkingen en decoratieartikelen voor de sierteeltsector met vestigingen in diverse landen.

De challenge

Dillewijn Zwapak is een internationale groothandel in verpakkingen en decoratieartikelen voor de sierteeltsector met vestigingen in diverse landen. “Binnen Dillewijn Zwapak heerste een beetje een algemene opvatting; verkopen dat kun je of dat kun je niet”, vertelt Mark de Krosse, Managing Director Dillewijn Zwapak. “We hadden wat markt verloren, dus zijn we gaan kijken hoe we ons verkoopteam beter konden maken.

De oplossing

“Trainingen op maat”

“We zijn begonnen met een 4D-Challenge en hebben ons uiteindelijk voornamelijk gericht op de Sales trainingen. Bij onze verkopers is het meeste lage fruit te plukken, zij zitten uiteindelijk bij onze klanten”, aldus Mark. “Wim Jansen heeft voor de vier afzonderlijke segmenten Expediteurs, Kwekers, Retail en Groothandel een training op maat gemaakt”, gaat Kees Vooijs, Commercieel Directeur Dillewijn Zwapak, verder. “We hebben uiteindelijk bijna alle modules van de salestraining behandeld en zijn eind dit jaar klaar.”

Het resultaat

”Substantiële groei en andere perceptie op sales”

“Omzetgroei was onze succesverwachting. We kunnen nu al zien dat de omzet substantieel is verbeterd. De Sales Trainer heeft hier absoluut een bijdrage aan geleverd middels de trainingen. Daarnaast hebben onze verkopers een andere perceptie van het salesproces gekregen. Dit ging eerst een beetje op basis van een onderbuikgevoel. Onze verkopers hebben nu echt concrete handvatten gekregen waarmee ze een salesproces positief kunnen beïnvloeden. Iedereen heeft er veel van geleerd.”
“Zelfs het beste voetbalteam traint elke dag, ook wij gaan er nog een stap bovenop doen”.

Welke vraag heb je?

Hoe werf ik nieuwe klanten? Waar bevindt zich de potentiële doelgroep voor mijn product of dienst? Wat is mijn plan van aanpak hiervoor? Als je jouw gegevens hier achterlaat, dan nemen we contact met je op en beslis je zelf of je een volgende stap wilt zetten.

Meer informatie

Jeff
088-7722300
E-mail Sales Improvement Group