Challenge Cotap:

Verbeter de samenwerking tussen accountmanagers en klanten

Wat is jouw sales challenge?

Cotap B.V. is sinds 1940 een toonaangevend vloerenleverancier in consumenten retail in de Benelux. Cotap is in staat in te springen op de veranderende consumentenvoorkeur en is inmiddels een totaalleverancier van 7 verschillende productgroepen.

De challenge

Cotap B.V. is sinds 1940 een toonaangevend vloerenleverancier in consumenten retail in de Benelux. Cotap is in staat in te springen op de veranderende consumentenvoorkeur en is inmiddels een totaalleverancier van 7 verschillende productgroepen. Innovatie, openheid, eerlijkheid en betrouwbaarheid spelen hierin een belangrijke rol. Samenwerken met klanten draait meer en meer om partnership en het vervullen van een ondersteunende rol is steeds belangrijker. De rol van een accountmanager wordt zo steeds groter en daarmee ook de ontwikkeling van de medewerkers.

De oplossing

“Hoogstaande praktijkgerichte cases; grote impact”

“Sales Improvement Group bracht op zeer professionele wijze in kaart over welke competenties onze werknemers individueel al beschikten. Aan de hand van trainingen konden wij daarnaast goed zien waarop men zich nog verder moest ontwikkelen en welk traject zij daarvoor zouden moeten doorlopen", aldus Hans van den Berg, divisiedirecteur woninginrichting. “Omdat de trainer veel praktijkervaring heeft, werken we ook regelmatig met praktijkcases waarmee de accountmanagers dagelijks te maken hebben bij hun klantgesprekken. De manier waarop hij zijn trainingen voorbereidt en uitvoert, heeft op de medewerkers van Cotap een grote impact.”

Het resultaat

”Hogere klanttevredenheid, omzet- en margedoelen behaald”

Er zijn een aantal concrete punten opgevallen die verbeterd zijn, zoals onderhandelen, klantgerichtheid en ondernemerschap als belangrijke competenties in de samenwerking met onze klanten. Bepaalde vaardigheden worden gewoon beter toegepast. Zo worden grotere successen gecreëerd en zijn er meer klanten die voor Cotap kiezen als 1e leverancier voor vloeren". Cotap heeft geëvalueerd wat het bedrijf in het geheel nu nog nodig heeft de komende jaren voor een toekomstbestendige verkooporganisatie en heeft daarvoor samen met Sales Improvement Group een plan van aanpak opgesteld om voor de buitendienst te implementeren en Cotap to the next level te brengen voor zijn klanten.
“Sales Improvement Group heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van onze medewerkers in de buitendienst. Goede medewerkers maken het verschil, de klant kiest óók voor de persoon met wie zij zakendoen.”

Welke vraag heb je?

Hoe werf ik nieuwe klanten? Waar bevindt zich de potentiële doelgroep voor mijn product of dienst? Wat is mijn plan van aanpak hiervoor? Als je jouw gegevens hier achterlaat, dan nemen we contact met je op en beslis je zelf of je een volgende stap wilt zetten.

Meer informatie

Jeff
088-7722300
E-mail Sales Improvement Group