Wat zijn de beste verkooptechnieken?

Om een mogelijke klant te overtuigen een product of dienst te kopen, zijn de juiste verkooptechnieken in sales onmisbaar. We splitsen ze op in verkoopmethodieken en verkoopvaardigheden. Uiteraard moet een verkoper dan zelf ook weten welke verkoopmethodiek hij moet toepassen: hardselling, consultative selling (adviserend verkopen), key accountmanagement of strategisch account management. En dan zijn ook de verkoopvaardigheden cruciaal.

Belangrijke sales argumenten

Veel verkopers hebben de neiging om erg veel te vertellen. Helaas hoort de prospect dan ook vaak voor hem onbelangrijke verkoopargumenten. Het is daarom zaak om eerst goed te inventariseren wat de gesprekspartner zoekt. Welke eisen stelt hij aan de oplossing? Welk budget is er beschikbaar? Na een gedegen inventarisatie is met de juiste verkooptechnieken helder en duidelijk te formuleren waarom de oplossing van de verkoper de beste is.

Salesproces

Een eerste gesprek eindigt vaak met de boodschap ”Maak maar een offerte”. De verkoper besteedt dan veel tijd aan de uitwerking daarvan. En dan wordt de offerte vaak niet geaccepteerd. Maar daar is een mouw aan te passen. De verkoper kan met beheersing van de juiste salesvaardigheden zijn scoringsratio van offertes verbeteren. Door de verkooptechnieken toe te passen op het juiste moment.

Betere verkoopresultaten door de juiste verkooptechnieken

Menig salestraject strandt op uitstel van beslissing. Ons blog Uitstel van beslissingen – waar wachten we nog op? leert hoe daar mee om te gaan. De verkoper kan dus de verkooptechnieken beheersen om dit uitstel te voorkomen of op te lossen. Om wel direct het doel te realiseren: omzet verhogen. De directie of salesmanagement moet deze hiaten dan wel eerst signaleren. Daarvoor is sales coaching en sales pipeline management essentieel.

Vaak is toepassing van verkooptechnieken alleen onvoldoende en is een training verkoopmanagement of directie training raadzaam. Sales Improvement Group verzorgt optimale trainingen voor u en uw mensen.

Neem contact op

Sales Improvement

  • Professionaliseer uw verkoopafdeling
  • Realiseer omzetgroei
  • Meer marge op uw verkoop
  • Herpositionering in de markt


Neem contact met ons op

Lees ook een van onze Whitepapers

Cruciale factoren in een Sales veranderingstraject
Succesvol CRM gebruik
Maximaliseer de verkoopwaarde van uw bedrijf
Perfecte coaching in 5 stappen
Welk bonus- en beloningssysteem motiveert?
Welk trainingsbureau maakt mijn verkopers beter?

Deel