Psychologisch Afsluiten

De training Psychologisch Afsluiten is gericht op het maximaal beïnvloeden van de afsluitfase van een verkoopgesprek. Een klant kan allerlei redenen hebben om nu niet te beslissen. En u wilt niet meerdere keren naar de contactpersoon terug of de concurrent een kans geven.In deze training krijgt u tips en verkooptechnieken aangereikt hoe u uitstel van beslissingen kunt voorkomen. Soms kan er desondanks niet afgesloten worden met een opdracht. Misschien omdat u nog zaken moet uitwerken of een advies wilt opstellen. Dan is het leggen van een morele claim voor de toekomst een aanvullende verkooptechniek die wordt getraind.

Onderwerpen training

De training Psychologisch Afsluiten bespaart u veel tijd in het verkoopproces. De training bestaat uit meerdere dagdelen en behandelt de volgende onderwerpen:

  • Verdiepen van onderwerpen eerdere trainingen
  • Morele claims leggen
  • Uitstel van beslissingen voorkomen
  • Omgang met beslissers en beïnvloeders
  • Cases en praktijksimulaties afgestemd op uw specifieke situatie en organisatie
Wilt u meer informatie over hoe de training Psychologisch Afsluiten bij u in uw bedrijf zou passen? Onze Sales Trainers kunnen u duidelijk uitleggen hoe u deze training het verkoopresultaat van uw organisatie verhoogt.

Terug naar overzicht Sales Trainingen

Deel