Spark Design & Innovation

Maarten Wilming en Robert Barnhoorn, directie Spark: ‘Die eerste training was direct een schot in de roos’.

Ook in een bedrijf zonder aparte sales afdeling maakt Sales Improvement Group het verschil. Dat vertelt het Rotterdamse ontwerpbureau Spark design & innovation. Spark is een dynamisch ontwerpbureau uit Rotterdam.

Voor diverse klanten ontwikkelt Spark vernieuwende producten, van strategie en eerste idee tot productie. Ook in een bedrijf zonder aparte sales afdeling maakt Sales Improvement Group het verschil. Dat vertelt het Rotterdamse ontwerpbureau Spark design & innovation. Spark is een dynamisch ontwerpbureau uit Rotterdam. Voor diverse klanten ontwikkelt Spark vernieuwende producten, van strategie en eerste idee tot productie. Spraakmakende ontwerpen zijn de ‘vliegende auto’: de PAL-V en de revolutionaire thermostaat Toon voor Eneco. Maarten Wilming, directeur: " Met veel kennis van design, gebruik, technologie en business ontwikkelen we duurzame en relevante producten.

We hanteren een aanpak die afgestemd is op het project en de klant. Onze medewerkers zijn creatief en technisch geschoold. Zij gaan zelf met de klant in gesprek. Onze klantrelaties zijn gebaseerd op vertrouwen, erkenning en enthousiasme. We overtuigen klanten op basis van kwaliteit en creativiteit. Spark medewerkers zijn ambitieus en zoeken naar die projecten met een bijzondere technische uitdaging waar wij een toegevoegde waarde in kunnen hebben, over de hele wereld."

Sales Improvement Group snapt onze werkwijze

Spark stuurt dus geen ‘klassieke’ salesmensen naar de klanten om opdrachten binnen te halen. Toch ging Spark met Sales Improvement Group in zee. Waarom?

Robert Barnhoorn: "Al onze medewerkers hebben rechtstreeks contact met onze klanten. Gedurende het gehele ontwerpproces. We willen ons op dat gebied, dus als het gaat om het aangaan van een langdurige relatie met de klant, nog verder ontwikkelen.

Een goede relatie staat immers aan de basis van een goed ontwerp. We hadden al eerder communicatietrainingen gevolgd bij andere aanbieders, maar daar kwam niet uit wat wij zochten. Dat werkte eerder averechts. Toen kwam ik in contact met Sales Trainer Daniëlle de Bode van Sales Improvement Group. Zij gaf bij ons een beurstraining en dat was direct een schot in de roos. Zij had zich ingeleefd in ons bedrijf en ons proces, wat redelijk complex is. Wij hadden het gevoel: "Hé, ze snapt ons echt’. Iedereen was erg enthousiast."

Dat smaakt naar (veel) meer

Na deze training volgden er meerdere. Robert ging met Daniëlle om de tafel om een programma op te stellen voor Spark met hierin onder andere aandacht voor gesprekstechnieken en presentatietechnieken. "Stuk voor stuk sluiten deze trainingen aan op onze praktijk. Voor sommigen van ons is het best confronterend hoor," lacht hij.

"Technische en creatieve mensen werken liever samen in een ontwerpstudio dan dat zij een rollenspel moeten doen. Maar daar ligt ook de kracht van Daniëlle; zij zorgt voor een veilige en positieve sfeer die past bij ons bedrijf. Onze medewerkers worden zich in de trainingen bewust hoe zij overkomen en wie er aan de andere kant van de tafel zit. Ze kunnen daar echt iets mee in de praktijk."

Meetbaar resultaat?

De belangrijkste vraag: hebben de trainingen meetbaar resultaat? Robert denkt even na. "Dat is bij ons heel moeilijk te zeggen. We hebben geen sales afdeling die afgerekend wordt op omzetcijfers. Het gaat heel goed met ons bedrijf en de ontwikkeling die onze medewerkers nu doormaken –door deze trainingen– draagt daar zeker aan bij. Het maakt onze professioneler. Medewerkers kunnen hun plannen beter presenteren, goede en inhoudelijk sterke discussies voeren en ze kunnen beter omgaan met weerstanden. Ze voelen zich zekerder en stralen meer zelfvertrouwen uit. Ook als we meedoen aan een pitch is dat erg belangrijk.

Het leuke is dat we ook van klanten complimenten krijgen. Het wordt door hen opgemerkt. Ja, we gaan zeker verder op deze manier. Het investeren in onze mensen heeft tot gevolg dat Spark nog sterker en beter wordt!"

Terug naar de referenties

Meer omzet en rendement uit uw sales en organisatie halen?

contact opnemenVraag meer informatie aan over onze werkwijze, of maak direct een afspraak voor een oriënterend gesprek met een van onze specialisten.

Neem contact met ons op

Deel