Phoenix Contact Nederland

’Wij zijn erg enthousiast over het concept van de Sales Improvement Group en de trainers. Een goede klik tussen de trainer en het team is heel belangrijk en die was er zeker!

Phoenix Contact is een familiebedrijf dat zijn oorsprong kent in Duitsland in 1923. Het bedrijf is marktleider en innovator op het gebied van industriële elektrotechniek, waarvoor zij producten en diensten aanbieden. Wereldwijd kent Phoenix Contact negen bedrijfseigen productiefaciliteiten, 50 verkooporganisaties en meer dan 30 lokale vertegenwoordigingen.

Aanleiding

"Op het moment dat Sales Improvement Group ons benaderde, zaten we in een traject om onze Account Managers te helpen zich verder te ontwikkelen. We kenden diversiteit in ons personeel en merkten op dat er een gap was ontstaan voor wat betreft de aanpak van sales. De concurrentie werd steeds heviger en het waren economisch mindere tijden. Een gestructureerde commerciële aanpak was essentieel voor verdere groei", vertelt Frans Ribourdouille, Segment Manager ICE. "We konden onze mensen zelf meer gaan begeleiden, maar werden naar aanleiding van een aantal goede gesprekken met Wim Jansen overtuigd van de samenwerking met de Sales Improvement Group."

Succesvol concept

"Wij hoopten middels de trainingen dat onze mensen nog commerciëler zouden gaan denken en acteren. Binnen ons bedrijf hebben we namelijk te maken met technische mensen die veel kennis hebben van onze producten, maar niet altijd voldoende denken vanuit commercieel oogpunt. Wij hebben door de jaren heen veel trainingen gehad, maar het concept van Sales Improvement Group sprak ons erg aan en wilden we graag uitproberen", vertelt Frans Ribourdouille enthousiast. "De duur van de training is ongeveer twee jaar, waardoor onze mensen over een langere periode begeleid worden in hun ontwikkeling. We zijn begonnen met een soort pilotgroep van zes medewerkers die zelf aangaven een commercieel ontwikkelingstraject in te willen gaan. Zij waren zo enthousiast dat zij gingen fungeren als referenten waardoor de andere collega's al snel volgenden. De tools en methodieken zijn goed en werknemers kunnen het direct in de praktijk toepassen. Zijdelings krijgen ook leidinggevenden training, wat erg belangrijk is. Op deze manier kregen ook zij gereedschap om hun team goed te kunnen begeleiden."

Klik

"De uitkomst van de trainingen is succesvol. Er is vooral geleerd om commerciëler te denken. Onze mensen hebben echt een stap gemaakt om naast technici ook commercieanten te zijn. Het is leuk om kreten en termen uit de training voorbij te horen komen. 60% van dit succes hangt daarbij denk ik af van de trainer. De klik die wij hadden met Wim Jansen was van grote waarde. Hij paste goed bij het bedrijf. Daarnaast hebben we ook goed contact gehad met Salestrainer Jeroen Santema. Hij begreep ons bedrijf en heeft de trainingen goed opgepakt."

Toekomst

"Aangezien we uit een redelijke groot team bestaan en ook fors investeren in nieuwe mensen, is de kans groot dat we nieuwe medewerkers gaan trainen. Om de kennis scherp te houden, gaan we ook in de toekomst nog meer gebruik maken van de herhalingsdagen.’"

Terug naar de referenties

Meer omzet en rendement uit uw sales en organisatie halen?

contact opnemenVraag meer informatie aan over onze werkwijze, of maak direct een afspraak voor een oriënterend gesprek met een van onze specialisten.

Neem contact met ons op

Deel