Omnivent

"Luuk Salomons: "Wat ons ontzettend aanspreekt, is dat de trainingen speciaal voor Omnivent zijn samengesteld. Het gaat over ons product en over onze markt."

Luuk Salomons, Directeur Omnivent: ‘Het gaat over ons product en over onze markt’.Passen de Sales Trainingen volgens het SPACE concept ® van Sales Improvement Group ook bij een bedrijf met een uitgesproken no-nonsense cultuur? Directeur Luuk Salomons van Omnivent, internationaal specialist op het gebied van opslaan van agrarische producten, is overtuigd: "Met alleen een glad verkooppraatje kom je in onze branche niet weg."

Innovatief groeiend bedrijf

Het gaat goed met Omnivent. Dit Nederlandse bedrijf met een hoofdvestiging in Zeewolde en nevenvestigingen in Polen, China en Argentinië is wereldwijd actief op het gebied van ontwikkeling, fabricage en installatie van moderne ventilatie- en klimaattechnieken. Deze worden gebruikt voor het opslaan van agrarische producten zoals aardappelen, uien en wortelen. Het bedrijf levert de juiste systemen en hecht daarnaast veel waarde aan service, advies en begeleiding van klanten. Innovatie speelt een belangrijke rol. In 2011 werd Omnivent uitgeroepen tot ‘Zeewolder Onderneming van het jaar’ en sleepte ook een nominatie in de wacht tijdens de Flevopenningen voor de titel ‘Toponderneming van het jaar’.

Aan de keukentafel en in de boardroom

"Onze klanten zijn heel divers," vertelt directeur Luuk Salomons. "We zitten letterlijk aan de keukentafel bij de traditionele akkerbouwer, hebben intensief contact met de grotere landbouwbedrijven, maar schuiven ook aan in de boardroom van de internationale foodbedrijven, zoals grote fritesproducenten. Onze verkopers zijn vakinhoudelijk stuk voor stuk specialisten. Hoogopgeleide mensen met een agrarische en/of technische achtergrond.

Een aantal jaar geleden had ik het gevoel dat zij, met de juiste tools, de klant nog efficiënter zouden kunnen benaderen en overtuigen. Ik kwam toen in contact met Dirk-Jan Bode van Sales Improvement Group. Het klikte. De persoonlijke benadering van Sales Improvement Group sprak mij direct aan."

Sales Training Analyse als basis

Sales Trainer Dirk-Jan Bode kreeg de opdracht om de salesvaardigheden van de verkopers op te frissen en te verdiepen, afgestemd op de branche. Hij startte binnen Omnivent met het uitvoeren van de Sales Training Analyse. Hij vroeg documenten op, las zich in, sprak met iedere verkoper en verzamelde geschikte praktijkcases. Dirk-Jan: "Met alle informatie die ik bij Omnivent uit de Sales Training Analyse haalde, kon ik de trainingen precies op de medewerkers en de cultuur binnen het bedrijf en de markt afstemmen. Een goed verkoopgesprek ontstaat vanuit de behoefte van de klant. Daarnaast is de structuur van het verkoopgesprek belangrijk."

De eerste training werd binnen Omnivent heel goed ontvangen. Er volgden er meerdere: ‘Organiseren van beurzen’ en ‘Verkopen aan prijskopers’. De basistraining werd herhaald wanneer er nieuwe medewerkers in dienst kwamen. Sales Improvement Group is inmiddels zo’n drie jaar actief binnen Omnivent.

Meetbaar resultaat?

Luuk: "Wat ons ontzettend aanspreekt, is dat de trainingen speciaal voor Omnivent zijn samengesteld. Het gaat over ons product en over onze markt.

Knap van Dirk-Jan dat hij zich zo goed kan inleven in de materie. Het zorgt ervoor dat onze mensen zich erin herkennen en dat ze het in de praktijk gaan toepassen. Het maakt onze verkoop zoveel meer professioneler. Beter afgestemd op de degene die aan de andere kant van de tafel zit. Verkopen is niet iets wat alleen aangeboren is, je kunt het ook daadwerkelijk leren. Of we resultaat zien? Zeker. De afgelopen jaren is ons bedrijf vijftig tot zestig procent gegroeid. Ik wil niet beweren dat dit alleen komt door betere verkooptechnieken, maar het speelt absoluut een rol. Daar ben ik van overtuigd."

Terug naar de referenties

Meer omzet en rendement uit uw sales en organisatie halen?

contact opnemenVraag meer informatie aan over onze werkwijze, of maak direct een afspraak voor een oriënterend gesprek met een van onze specialisten.

Neem contact met ons op

Deel