Mol Agrocom

"Als het om trainingen gaat, is het belangrijk dat je commitment hebt van de mensen van je bedrijf. Het is daarom van belang dat er een goede klik is tussen de trainer en de mensen van je bedrijf. Deze trainer heb ik bij Sales Improvement Group gevonden."

Mol Agrocom is een particulier toeleveringsbedrijf voor de agrarische- en groenvoorzieningsector in Zuidwest-Nederland. Mol Agrocom staat bekend als een zeer innovatief bedrijf. Afzet van de door Mol Agrocom ontwikkelde innovatieve producten vindt naast het genoemde werkgebied dan ook steeds meer plaats naar andere gebieden in Nederland en naar de omringende landen België, Duitsland, Engeland en de Scandinavische landen.

Vertaalslag

"Binnen ons bedrijf hebben we een diversiteit aan adviseurs. De adviseurs beschikken over veel kennis maar zijn voornamelijk technisch gedreven. Hierdoor merkten wij dat sommige adviseurs moeite hadden om een vertaalslag te maken van onze producten naar de klant, voornamelijk van onze nieuwe producten", legt Wim in ’t Veld, directeur Mol Agrocom, uit. "Daarnaast bleek deze vertaalslag op diverse manieren uitgevoerd te worden. We hadden dus behoefte aan iemand die hier eenheid in kon brengen; dat iedere adviseur een eenduidige boodschap naar onze klanten kan communiceren.

Goede klik

"Wij hebben voor Sales Improvement Group gekozen omdat zij ervaring hebben met de agrarische sector en er direct een goede klik was met Sales Trainer Marcel Hollaar. We gingen uiteindelijk een lang traject in met elkaar, dus een goede chemie was voor mij een hele belangrijke factor. Marcel past goed bij onze bedrijfsaanpak en de mensen die bij ons werken. Vanaf de start was er al een goede klik met mijzelf en alle adviseurs", vertelt Wim enthousiast. "Mensen zijn vaak sceptisch over trainingen, maar Marcel wist het ijs snel te breken. Hij stelde kritische vragen en was altijd goed voorbereid. Hij begon met een analyse binnen ons bedrijf en heeft op basis van die analyse de trainingen gegeven. Zijn instelling heeft ervoor gezorgd dat de trainingen zeer positief zijn ontvangen."

Succesverwachting

"In een groep zijn altijd voorlopers en achterblijvers. Onze verwachting was om middels de trainingen het verschil tussen deze groepen kleiner te maken, maar ook om de adviseurs het plezier van het succes te laten beleven. Dat ze door een bepaalde aanpak meer succes hebben en daar ook plezier aan beleven, dit is erg belangrijk voor de ontwikkeling van de adviseur", aldus Wim. "We ervaren dat de adviseurs zijn gegroeid, meer zelfvertrouwen hebben gekregen en dat het werkplezier is toegenomen. De adviseurs hebben geleerd te inventariseren en door te vragen bij de klant, om zo achter hun behoeften te komen. We zien daardoor een duidelijke stijging in de verkoopcijfers van de producten en de relaties met de klanten zijn verbeterd."

Vooruitzicht

"Ik ben ervan overtuigd dat het goed is om de adviseurs te blijven ondersteunen. De markt wordt zakelijker, en juist met technisch gerichte adviseurs is het dan van belang dat zij onze producten goed onder de aandacht kunnen brengen. Hiervoor zullen we in de toekomst zeker contact blijven houden met Sales Improvement Group. Daarnaast zijn wij inmiddels gegroeid en zijn er bedrijven bijgekomen die we willen samenvoegen. Om de aansturing en de lijn in het bedrijf nog verder te verbeteren, richten we ons nu met Sales Improvement Group ook op de teamleiders binnen het bedrijf. Ik heb er alle vertouwen in dat ook dit traject goed gaat verlopen."

Terug naar de referenties

Meer omzet en rendement uit uw sales en organisatie halen?

contact opnemenVraag meer informatie aan over onze werkwijze, of maak direct een afspraak voor een oriënterend gesprek met een van onze specialisten.

Neem contact met ons op

Deel