Meteo Consult

Chris-Jan Hoogsteen, Commercieel directeur Meteo Consult: "Leuk om, na een klantbezoek van een accountmanager, op een whiteboard, een evaluatie van de geleerde en toegepaste salestechnieken te zien."

Wereldwijd levert MeteoGroup, met in Nederland Meteo Consult, weersgebaseerde producten en diensten aan zowel consumenten als zakelijke klanten, in uiteenlopende sectoren. Gevraagd naar aansprekende klanten – want Meteo Consult is meer dan RTL-weer en WeatherPro – , vertelt Chris-Jan over wereldvoedselorganisaties. "Voor hen volgen we de ontwikkeling en trek van sprinkhanenzwermen op het Afrikaanse continent. Bekender? Voor windmolenparken verwachten we de energieopbrengst in megawatt. We zijn in veel sectoren actief met uiteenlopende ontwikkelingen en mogelijkheden. Voor ons prachtige uitdagingen op de horizon. Wist je dat in de winter 80% van de Nederlandse wegen door ons team en onze sensoren bewaakt worden m.b.t. het mogelijk optreden van gladheid?"

Voor meerdere jaren

Sales Improvement Group kwam volgens Chris-Jan Hoogsteen in 2011 op het juiste moment. "Als ik met mijn salesteam in de toekomst stappen wil maken, moet een trainingsbureau daar in mee kunnen groeien. Zonder dat ik daar ieder jaar opnieuw veel tijd en energie in moet steken. Ik wilde een trainingstraject voor meerdere jaren. En niet een standaard sales training van de plank. Sales Trainer Wim Jansen overtuigde me dat hij en Sales Improvement Group daaraan konden voldoen. Hij destilleerde uit mijn verhaal wat ik zag als ontwikkelingspunten voor mijn team. We zijn toen samen gaan schaven, waarbij Wim een en ander prima heeft uitgewerkt in een concrete aanpak. Helder en onderbouwd."

Hoogopgeleide salesmensen

"Of ons salesteam anders dan anders moet worden opgeleid?", zegt de Commercieel directeur. "Onze salesmensen functioneren met een breed palet aan complexe weersgebaseerde producten en diensten in een unieke markt en in uiteenlopende sectoren. Dit vraagt breed geïnteresseerde, hoog opgeleide mensen met een flexibele basishouding en de bereidheid om te allen tijde te leren. Ook op het gebied van verkoopvaardigheden."

Maatwerk

De Sales Trainer overtuigde de commercieel directeur van de bewezen verkooptraining van Sales Improvement Group. Chris-Jan daarover: "Naar aanleiding van zijn analyse en het daaruit volgend plan van aanpak, maakten we samen een vertrekpunt en stelden een route op. Hierbij was Wim constructief kritisch en stelde alsnog voor om in eerste aanleg ook een aantal basiszaken te trainen." Vaak is maatwerk en flexibiliteit een belangrijke vereiste.

Uitdagende Salesmogelijkheden

Gevraagd naar kansen en bedreigingen, vertelt Chris-Jan over de concurrentie op twee vlakken. "Enerzijds roeren de nationale weerinstituten van overheden zich op het commerciële vlak. Andere concurrentie komt van commerciële bedrijven. Lokaal met relatief kleinere bedrijven in een aantal sectoren, vaak op het gebied van Media of wereldwijd met een partij die zich heel specifiek op een sector heeft gericht, zoals in de scheepvaart en offshore. De wereldwijde bediening van alle B2B-sectoren, daarin is MeteoGroup uniek. Dat dit naast genoemde ontwikkelingen volop uitdagingen biedt voor de accountmanagers spreekt voor zich. De aanpak en methoden van Sales Improvement Group slaan bij ons bedrijf goed aan. Daarbij is Sales Trainer Wim Jansen in staat kritisch te luisteren. Hij is betrokken en op een goede manier kwetsbaar."

Resultaat

"Of de succesverwachting na een jaar is uitgekomen? De terugkoppeling van mijn verkoopteam is positief. Dat is een belangrijke graadmeter. Daarnaast zie ik terug dat een belangrijk deel van mijn team daadwerkelijk wat met de getrainde vaardigheden doet. Niet alleen oefenen, ook in de praktijk. Ik zie dat terug in de voorbereiding van commerciële trajecten en ook tijdens de evaluatie. De terugkoppeling van het geleerde: op het whiteboard in de kantoren staan de geëvalueerde verkooptechnieken. Het is dan goed om te zien, dat ze de getrainde stappen hebben gevolgd. Ik ben tevreden over dit traject. Een goede start en ook het vervolg is uitstekend ingezet. De intentie is er zeker om hiermee door te gaan."

Terug naar de referenties

Meer omzet en rendement uit uw sales en organisatie halen?

contact opnemenVraag meer informatie aan over onze werkwijze, of maak direct een afspraak voor een oriënterend gesprek met een van onze specialisten.

Neem contact met ons op

Deel