Leering Hengelo B.V.

“Sales Improvement Group biedt een heel traject aan en heeft feeling met de branche waarin wij actief zijn.”

Leering Hengelo B.V. is een totaalleverancier voor de metaalindustrie en levert bedrijfsmiddelen op het gebied van warmtebehandeling, zaag- en verspanings-, gieterij- en in het bijzonder straaltechnieken. Het laatste betreft innovatieve straalcabines en straalhallen die door Leering Hengelo zelf worden ontwikkeld.

Leering Hengelo beschikt over een hoge servicegraad, goede logistiek en medewerkers die weten waarover ze het hebben.

Technische specialisten

“Vanwege onze technisch hoogwaardige producten hebben wij technische specialisten in dienst. Dat zijn van nature niet allemaal verkopers”, vertelt André Gaalman, directeur Leering Hengelo B.V. “Dit zijn mensen met een technische opleiding die vaak in een productieomgeving hun carrière zijn gestart, al dan niet achter de machine of in de werkvoorbereiding. Zij zijn in hun carrière doorgegroeid richting een buitendienstfunctie. Zij beschikken dus over bepaalde adviesvaardigheden en verkooptalenten. Maar in de tegenwoordige tijd is onze business heel concurrerend en moet je toch in een vrij korte tijd bij een klant toegevoegde waarde kunnen bewijzen, hetzij in de praktijk, hetzij aan een tafel waar je de voordelen van jouw product kan presenteren. Met name voor dat stuk wilden wij meer weten over wat voor een technieken er goed zijn om een goed verkoopgesprek te voeren, hoe je het maximale uit een probleemstelling haalt waar een klant mee zit, welke vragen er dan gebruikt moeten worden. We willen onze mensen naast het technische aspect , waar zij voor een groot deel in gespecialiseerd zijn, ook specialiseren in verkooptechnieken.”

Hoger scoringspercentage

“Onze succesverwachting was om een hoger scoringspercentage te realiseren in onze verkoopgesprekken. We zijn daarom in oktober 2014 begonnen met een intake gesprek met de medewerkers. Op basis daarvan is er een trainingsprogramma op maat voor ons samengesteld

Traject en feeling met de branche

“De belangrijkste reden om voor Sales Improvement Group te kiezen was dat ik weg wilde van een eenmalige training. Dat is uiteindelijk niet voldoende, want je praat toch over een veranderingstraject in de manier van verkopen van je eigen mensen. Daar moet je gewoon langer de tijd voor nemen. Sales Improvement Group heeft het heel goed begrepen door de trainingen echt op te bouwen in verschillende fasen. Ze zijn bij het begin begonnen en hebben toen doorgebouwd naar een hogere professionaliseringsgraad. Daarbij moet ik ook zeggen dat Sales Improvement Group goed door had wat verkopen in de industrie betekent, ze hebben feeling met de branche waarin wij actief zijn.”

Betrokkenheid

“Een belangrijke USP van Sales Improvement Group vind ik de betrokkenheid van Dirk-Jan Bode, Sales Trainer en Stefan Sijbom, Sales Improver. In eerste instantie de betrokkenheid bij de mensen die getraind worden, en in tweede instantie de betrokkenheid bij de organisatie waarvoor zij de training doen. Dat onderscheid Sales Improvement Group heel erg van andere trainingsbureaus die ik langs heb zien komen. Zij hebben ook echt voor zichzelf de doelstelling gesteld dat zij de mensen bij Leering Hengelo effectiever en succesvoller willen laten verkopen. En daarbij leven en denken zij heel erg mee met wat de vervolgstappen kunnen zijn.”

Resultaat

“We zien dat onze mensen door de trainingen gerichter nadenken over waarom ze naar een betreffende klant toe gaan, wat zij hier gaan vertellen, wat ze willen verkopen, wat het doel is voor het bezoek. Je merkt dat ze toch gerichter gaan nadenken over de doelstellingen van hun verkoopbezoeken. En dat mondt uiteindelijk uit in meer opdrachten”, vertelt Gaalman enthousiast. “We hebben in het jaar 2015 een omzetgroei van 10% bereikt. Ik kan zeggen dat de trainingen van Sales Improvement Group daar zeker toe hebben bijgedragen. We zullen in de toekomst zeker contact blijven houden.”

Terug naar de referenties

Meer omzet en rendement uit uw sales en organisatie halen?

contact opnemenVraag meer informatie aan over onze werkwijze, of maak direct een afspraak voor een oriënterend gesprek met een van onze specialisten.

Neem contact met ons op

Deel