iProfs

"Vanaf dag één hebben we meetbaar betere verkoopresultaten. Direct resultaat dus!" Aan het woord is Ron Brinckman, directeur van iProfs".

Ook als je al jaren verkoopervaring hebt, kun je nog heel veel leren. Dat ervoer Ron Brinckman tijdens de Sales Trainingen van Sales Improvement Group. "Het is uitdagend en leerzaam. "Ik zit al 27 jaar in het vak, maar heb in een paar dagen training heel veel opgestoken. Verkopen is meer dan alleen het hebben van een vlotte babbel; het is een vak!"

Altijd de hoogste kwaliteit

Ron Brinckman is directeur/eigenaar van iPROFS.Een succesvolle en ambitieuze ICT organisatie met 55 medewerkers. iPROFS bouwt complexe internettoepassingen voor bedrijven en is gespecialiseerd in Enterprise Java: ‘Het beste Javahuis van Nederland’ is op hun website te lezen. "Wij gaan op alle vlakken voor de hoogste kwaliteit. Dus kozen we ook voor onze eigen medewerkers voor het beste trainingsbureau: Sales Improvement Group." zegt Ron.

Maatwerk pur sang

Sales Trainer Marcel van Egmond ging bij iPROFS aan de slag. Hij kreeg door de Sales Competentie Analyse inzicht in de individuele vaardigheden van de verkoopmedewerkers. Vervolgens voerde hij een Sales Training Analyse uit waarmee hij concrete informatie kreeg over de specifieke marktsituatie, de huidige verkooptechnieken en de trainingsdoelen. Daarna stelde hij een plan van aanpak op. "Bij dit bedrijf ligt de focus op het aanleren van moderne gesprekstechnieken en adviesvaardigheden. Een van de doelen was het verhogen van het commercieel bewustzijn van de medewerkers en het vergroten van de marges," vertelt hij. "Al onze trainingen zijn overigens gebaseerd op ‘Behaviour Modelling’: passend bij de ‘natuur’ van de cursisten."

Geen kunstjes aanleren

Marcel startte met maatwerktrainingen aan een groep bestaande uit verkoopmedewerkers en MT leden die ook vaak bij verkoopgesprekken betrokken zijn. Ron is zeer te spreken over de inhoud en het behaalde resultaat. "De training sloot aan bij onze business en onze mensen. Bovendien leerden we niet alleen een kunstje, maar zorgde Marcel ervoor dat we echt snapten wat we aan het doen waren. Vanuit ieders eigen identiteit en manier van communiceren. Marcel is bovendien een heel goede trainer. Professioneel, met veel kennis van zaken, maar ook met humor. Hij wist een uitstekende sfeer te creëren. Ook dat vind ik belangrijk."

Direct meetbaar resultaat

"Maar wat nog belangrijker is," vervolgt Ron, "vanaf dag één hebben we meetbaar betere verkoopresultaten. Direct resultaat dus!" Ron en Marcel hebben inmiddels afspraken gemaakt over het vervolgtraject. "Tot nu toe zijn alleen onze (pre)salesmensen getraind, we breiden nu de groep uit met een aantal IT professionals. Zij zitten ook vaak bij onze klanten aan tafel. Hun advies-en presentatievaardigheden zijn zeker zo belangrijk. Of ik Sales Improvement Group zou aanraden? Absoluut! Het is een investering die je direct terug verdient.

Terug naar de referenties

Meer omzet en rendement uit uw sales en organisatie halen?

contact opnemenVraag meer informatie aan over onze werkwijze, of maak direct een afspraak voor een oriënterend gesprek met een van onze specialisten.

Neem contact met ons op

Deel