infostrait

"Sales Improvement Group is erin geslaagd om voor iedereen heel inzichtelijk te maken waar de knelpunten lagen en wat er verbeterd kon worden. Dit hebben zij goed weten te vertalen voor alle medewerkers van ons bedrijf."

Hoe pas je sales aan binnen een bedrijf waar geen sales afdeling is en voornamelijk technische mensen werken? infostrait schakelde Sales Improvement Group in om het salesproces te verbeteren en uiteindelijk verdere groei te realiseren.

"infostrait onderscheidt zich door de kwaliteit van de diensten en het hoge niveau van kennis en kunde van onze medewerkers. Wij leveren software in combinatie met een no-nonsense aanpak" aldus Jaap Holweg, directeur infostrait. Infostrait is dé PLM (Product Life Management) en BIM (Bouw Informatie Modeling) specialist. Zij helpt klanten om competitief voordeel te behalen middels het optimaliseren van bedrijfsprocessen op het gebied van productontwikkeling tot marketing & productie en onderhoud en sloop. Dit doet infostrait door het leveren van software en bijbehorend advies.

Technisch bedrijf

Van oorsprong is infostrait een technisch bedrijf waar over het algemeen allemaal technische mensen werken. De sales afdeling was geïsoleerd van de rest van de organisatie en rendeerde niet naar behoren. "Er was dus een concrete behoefte om onze technische mensen wat commerciële vaardigheden bij te brengen en onze sales afdeling nauw te integreren" vertelt Jaap Holweg. "We waren ons er bewust van dat er verbeteringen mogelijk waren op het gebied van sales binnen onze organisatie. Als we ervoor zouden kiezen hier niks mee te doen, zou dit onze groei in de weg staan. Dat was dan ook de aanleiding om Sales Improvement Group in te schakelen. Met de hulp van Sales Improvement Group konden we achterhalen hoe wij binnen onze organisatie de juiste sales processen kunnen toepassen."

Maatwerk

"Wat ons erg aantrekt bij Sales Improvement Group was dat zij een goed maatwerktraject aanbieden. Zij zijn in staat om maatwerk specifiek voor onze doelgroep te creëren. Daarnaast hebben zij tijdens de audit hun kennis en kunde aangetoond; in een hele korte tijd hebben zij de vinger op de zere plek weten te leggen. Zij zijn erin geslaagd om voor iedereen heel inzichtelijk te maken waar de knelpunten lagen en wat er verbeterd kon worden. Dit hebben zij goed weten te vertalen voor alle medewerkers van ons bedrijf."

Positieve ervaring/Traject

"Een jaar geleden startte Sales Improver Sepp van Loon met een uitgebreide Sales Improvement Analyse. Hieruit is een advies voortgekomen dat voor alle betrokken medewerkers heel inzichtelijk is gepresenteerd. Vervolgens zijn we begonnen met het vaststellen van de strategische kaders binnen het Management Team, dus wat de doelstellingen zijn, hoe onze markten eruit zien etc. en hebben dit vervolgens vertaald naar een tactisch niveau. In de vervolgmaanden zijn er door Sales Trainer Jeroen Santema verschillende trainingen aan diverse mensen gegeven, zowel sales als technische mensen. "We hebben tussentijds regelmatig geëvalueerd. Dit hebben wij als heel prettig ervaren, omdat Sepp en Jeroen duidelijk met elkaar communiceren waar infostrait als geheel staat en hoe de werknemers zich ontwikkelen, zodat dit goed terug kan komen in de trainingen. De rol van de Sales Trainer en Sales Improver zijn cruciaal. Zonder Sales Improvement Group hadden we dit succes niet, en zeker niet op zo’n korte termijn voor elkaar gekregen." vertelt Jaap enthousiast.

Resultaat

Op de vraag wat er in de periode bereikt is in de zin van resultaat antwoord Jaap: "Omzet is een langer termijn doel. De eerste omzetstijging zien we dit kwartaal al gebeuren. Wat met name is veranderd is de pipeline. Deze is enorm gestegen. Wij hebben te maken met langdurige verkooptrajecten die vaak meer dan een jaar in beslag nemen. Daarnaast is de relatie met onze bestaande klanten verbeterd. Sales Improvement Group heeft bijgedragen aan het helderder en transparanter maken van onze interne processen.’

Toekomst

"infostrait zal in de toekomst zeker nog contact houden met Sales Improvement Group. We hebben al vervolg acties gedefinieerd waar we hen zeker in het proces zullen meenemen. Ik ben ervan overtuigd dat we, mede dankzij Sales Improvement Group, serieuze stappen hebben gemaakt en nog zullen gaan maken. Voornamelijk in het werven van grotere klanten."

Terug naar de referenties

Meer omzet en rendement uit uw sales en organisatie halen?

contact opnemenVraag meer informatie aan over onze werkwijze, of maak direct een afspraak voor een oriënterend gesprek met een van onze specialisten.

Neem contact met ons op

Deel