Hendor Pompen

Sales Improvement Group heeft ons geleerd dat het sales proces makkelijker te sturen is dan je denkt. We zijn van sales middels het onderbuik gevoel naar een stuurbaar proces gegaan.

Hendor Pompen B.V. is een familiebedrijf dat is opgericht in 1948. De directie wordt gevoerd door de 3e generatie mede-eigenaren Marja Kaethoven, Hessel Bohncke en Paul van Ham. Het bedrijf is dé producent en totaalleverancier van chemisch bestendige pompen en filters voor de oppervlaktebehandelingindustrie. Investeren, partnerschap, goede relaties en meedenken met de klant zijn kernwaarden van Hendor. Hendor kent joint ventures, is internationaal actief en exporteert naar 40 landen.

Oppoetsen commerciële vaardigheden

"Hendor Pompen B.V. is van origine een product georiënteerd bedrijf. Een mooi bedrijf met hele goede medewerkers die er gemiddeld 25 jaar werkzaam zijn. Stuk voor stuk goede werknemers die heel goed zijn in wat ze doen. Maar om mee te gaan met de markt en verder te kunnen groeien als bedrijf was het tijd voor een frisse wind; de commerciële vaardigheden moesten weer opgepoetst worden", vertelt Paul van Ham, Executive Director bij Hendor Pompen B.V. "Dit was nodig omdat de mensen wel mee wilden in de klant- en marktgeoriënteerde strategie, maar onbewust en ongewild terugvielen in de oude aanpak als een diep uitgesleten olifantenpaadje. We moesten weer leren om de meerwaarde van ons product op een goede manier te vertalen naar de klant."

Professionele hulp

"We wilden als bedrijf veranderen. Er was een ambitieus vijfjarenplan opgesteld, maar zonder professionele hulp van buitenaf zou het lastig worden dit plan naast de dagelijkse werkzaamheden te realiseren. Sales Improvement Group was een jaar eerder bij ons langs geweest. Ze hebben toen hun concept toegelicht en dit sprak mij erg aan. Zij bieden een totaal concept waarbij zij het probleem binnen het bedrijf opzoeken én oplossen. Dit is een combinatie die je niet zo vaak ziet. Maar op dat moment was de timing nog niet goed en was nog niet duidelijk welke kant we met het bedrijf op wilden gaan. Dus toen het een jaar later tijd werd om een verandering binnen de mentaliteit en de cultuur van Hendor Pompen B.V. door te voeren, heb ik Sales Improvement Group ingeschakeld. Uiteindelijk heeft het inhuren van Sales Improvement Group een veel groter doel gehad dan enkel een verbetering in de salesafdeling."

Echte eye opener

"In februari 2015 vond de eerste inventarisatie plaats, waarna het proces van Sales Improvement Group in werking is gezet. Sales Improvement Group heeft toen een hele goede selectie gemaakt van de juiste Sales Improver Sepp van Loon en Sales Trainer Gerard van den Burg. Met beiden is een hele sterke band opgebouwd. Zij hebben goed gekeken waar wij als bedrijf behoeften aan hebben. Het werken met Sales Improvement Group is een echte eye opener voor ons geweest. Sales is niet enkel gebaseerd op gladde praatjes, maar is een vak en een proces dat goed stuurbaar en te verbeteren is. Een bevestigend antwoord van de klant is veel makkelijker te sturen dan wij dachten. Waar dit proces voorheen een black box was en middels het onderbuik gevoel ging, is dit nu veel inzichtelijker gemaakt."

Succes

"Na het eerste jaar dat we met Sales Improvement Group hebben gewerkt, hebben we een omzetstijging van 30% behaald. Het jaar daaropvolgend hebben we deze stijging vast weten te houden. Dit is zeker mede dankzij Sales Improvement Group. De omzet van Hendor Pompen B.V. deinde voorheen mee op de economie, maar door ons traject met hen zijn we daar minder van afhankelijk. Daarnaast zijn we uit ons olifantenpaadje gekomen, we zitten niet meer vastgeroest in oude patronen."

Toekomst

"We zijn op dit moment nog steeds in het proces met Sales Improvement Group. De eind evaluatie heeft nog niet plaatsgevonden. Er vinden ook nog coaching sessies plaats, waarin ons een spiegel wordt voorgehouden. Met de Sales Improver toetsen we periodiek of we op de goede weg zitten. Sales Improvement Group blijft dit altijd aanbieden en als klant kun je bepalen of je daar gebruik van maakt en hoe vaak. Dat is erg prettig en hier zullen we in de toekomst zeker mee doorgaan."

Terug naar de referenties

Meer omzet en rendement uit uw sales en organisatie halen?

contact opnemenVraag meer informatie aan over onze werkwijze, of maak direct een afspraak voor een oriënterend gesprek met een van onze specialisten.

Neem contact met ons op

Deel