Dillewijn Zwapak

‘Zelfs het beste voetbalteam traint elke dag.’

Dillewijn Zwapak is een groothandel in verpakkingen en decoratieartikelen voor de sierteeltsector. Dit begon 80 jaar geleden in het bloemencentrum van Nederland, Aalsmeer. Inmiddels is Dillewijn Zwapak een internationale onderneming met vestigingen in diverse landen. Dillewijn Zwapak maakt met zusterbedrijven zoals Dilpack Kenya, Basics & Trends en Vaselife International onderdeel uit van de Van Dillewijn Group. Ruim 200 medewerkers ontwikkelen, produceren en distribueren dagelijks de beste verpakkingsoplossingen voor bloemen en planten.

Scepsis overboord gooien

“Binnen Dillewijn Zwapak hadden we al lang geen formele training gehad aan onze verkoopkant. Er heerste ook een beetje een algemene opvatting; verkopen dat kun je of dat kun je niet”, vertelt Mark de Krosse, Managing Director Dillewijn Zwapak. “We hadden wat markt verloren, dus zijn we gaan kijken hoe we ons verkoopteam beter konden maken. Hiervoor moesten we onze scepsis overboord gooien. Uiteindelijk traint zelfs het beste voetbalteam elke dag. Met dit gegeven zijn we aan de slag gegaan en hebben we een bedrijf gezocht dat bij ons aansloot.”

Gestructureerd concept

“Tijdens ons gesprek met Sales Improvement Group raakte Sales Trainer Wim Jansen een gevoelige snaar. Hierdoor kregen wij direct het gevoel dat we wel eens goed zouden kunnen samenwerken. Maar wat de doorslag gaf, is dat Sales Improvement Group heel sterk werkt vanuit een gestructureerd concept dat is opgebouwd uit een modulair programma.”

Traject

We zijn begonnen met een Sales Improvement sessie, en hebben ons uiteindelijk voornamelijk gericht op de Sales trainingen. Bij onze verkopers is het meeste lage fruit te plukken, zij zitten uiteindelijk bij onze klanten”, aldus Mark. “Wim heeft voor de vier afzonderlijke segmenten Expediteurs, Kwekers, Retail en Groothandel een training op maat gemaakt”, gaat Kees Vooijs, Commercieel Directeur Dillewijn Zwapak, verder. “We hebben uiteindelijk bijna alle modules van de salestraining behandeld en zijn eind dit jaar klaar. Na elke sessie is Wim naar ons toe gekomen voor een tussentijdse evaluatie. Hierdoor konden we goed zien wat de stand van zaken was, dit is ons uitstekend bevallen.”

Succesverwachting

“Omzetgroei was onze succesverwachting. We kunnen nu al zien dat er substantieel iets in de omzetgroei is verbeterd. Wim heeft hier absoluut een bijdrage aan geleverd middels zijn trainingen. Daarnaast hebben onze verkopers een andere perceptie op het salesproces gekregen. Dit ging eerst een beetje op basis van een onderbuikgevoel. Onze verkopers hebben nu echt concrete handvatten gekregen waarmee ze een salesproces positief kunnen beïnvloeden. Dat is helemaal te danken aan Wim en zijn programma”, vertellen Mark en Kees enthousiast. “Iedereen heeft er veel van geleerd”.

Toekomst

“We gaan zeker een volgend traject doen met Sales Improvement Group. We maken nu even pas op de plaats en gaan dan over één à twee maanden weer aan de slag. Zo kunnen we ervoor zorgen dat alles wat we getraind hebben beklijft en dat we daar vervolgens weerl een stap bovenop kunnen doen. We hebben nu alle buitendienst mensen getraind. Een logisch vervolg is een gestructureerd programma voor onze binnendienst mensen.”

Terug naar de referenties

Meer omzet en rendement uit uw sales en organisatie halen?

contact opnemenVraag meer informatie aan over onze werkwijze, of maak direct een afspraak voor een oriënterend gesprek met een van onze specialisten.

Neem contact met ons op

Deel