Deventer Profielen

"Zeker in tijden dat het goed gaat, moet je de organisatie sterker maken. Niet stil blijven staan", zegt adjunct directeur Patty van Broekhoven.

Deventer Profielen schakelde Sales Improvement Group in om het salesproces te verbeteren. Niet omdat het slecht ging -het bedrijf is onder andere marktleider in Nederland- maar juist om scherp te blijven. "Zeker in tijden dat het goed gaat, moet je de organisatie sterker maken. Niet stil blijven staan," zegt adjunct directeur Patty van Broekhoven. Zij vertelt hoe de samenwerking met Sales Improvement Group verliep.

"Ons bedrijf produceert en levert een compleet pakket dichtingsprofielen voor ramen en deuren. We hebben vier vestigingen in Europa, waarvan één in Breda. We waren ons er van bewust dat er op sales gebied verbeteringen mogelijk waren binnen onze organisatie. Maar je weet hoe dat gaat; in de dagelijkse hectiek waren er altijd zaken die voorgingen, we namen geen tijd om er goed naar te kijken. Dat is ook een van de redenen waarom we kozen voor de ondersteuning van een externe partij.

Sales Improvement Group analyseerde met een frisse blik en veel kennis de bedrijfsprocessen en gaf praktische handvatten om salesprocessen structureel te verbeteren. Daarnaast kregen we de begeleiding en coaching die nodig was. Wij zijn erg tevreden over de werkwijze en de resultaten."

Een duik in het bedrijf

Onze Sales Improver ging bij DEVENTER Profielen aan het werk. Hij startte met de Sales Improvement Analyse en verdiepte zich met hulp van een collega Sales Trainer in het bedrijf. Zij bekeken de salesprocedures en de systemen. Praatten met medewerkers en liepen verschillende dagdelen mee om vragen te stellen. Op basis van alle informatie en ervaringen stelde Jack vervolgens een Plan van Aanpak op. Dat presenteerde hij eerst aan het managementteam en daarna aan het complete salesteam van DEVENTER Profielen. Het bedrijf ging er vervolgens voornamelijk zelf mee aan de slag.

Enthousiaste medewerkers met de wil om te verbeteren

Patty: "Doordat we alle medewerkers er vanaf het begin bij betrokken, creëerden we draagvlak. Iedereen was enthousiast. We hebben al heel wat zaken opgepakt en verbeterd. Zo stelden we een USP, missie, visie en strategie op. We stroomlijnden het salesproces; we werken nu bijvoorbeeld met een CRM pakket waarin we klantgegevens en contacten vastleggen. Alles is daarmee inzichtelijker en duidelijker geworden, zowel voor ons intern als in het contact met de klanten. Hierdoor is een werkwijze ontstaan met een versterkte klant focus. Jack hielp ons als dat nodig was en hield de voortgang in de gaten. Nog steeds heb ik eens in de zoveel tijd contact met hem om zaken te bespreken. Erg prettig."

Resultaat

"Of onze verkoop door de aanpak van SIG is gestegen? Tja, dat is natuurlijk moeilijk te zeggen. We zitten in een bouw gerelateerde sector, een moeilijke markt. Maar onze orderportefeuille is goed gevuld, dus het gaat ons goed. Onze medewerkers werken met meer plezier en zijn meer betrokken, dat is onze "winst". Jack wist aan iedereen goed uit te leggen wat de bedoeling was, straalde vertrouwen uit. Hierdoor durfden mensen zich in het hele proces open op te stellen. Dat vind ik erg goed aan de aanpak van Sales Improvement Group. We zijn op een andere en betere manier gaan werken. Niet een manier die door een ander is ‘opgelegd’ maar één waar iedereen binnen ons bedrijf achter staat."

Terug naar de referenties

Meer omzet en rendement uit uw sales en organisatie halen?

contact opnemenVraag meer informatie aan over onze werkwijze, of maak direct een afspraak voor een oriënterend gesprek met een van onze specialisten.

Neem contact met ons op

Deel