Bandall Benelux B.V.

"Het was voor mij direct duidelijk dat we met professionals aan tafel zaten met een hands-on mentaliteit. Daarnaast zijn zij erg praktisch gericht, iets dat mij meteen aansprak."

Het Nederlandse Bandall is al sinds 1990 een professionele organisatie op het gebied van ontwikkeling, productie en verkoop van banderolleermachines. Dit zijn machines die producten bundelen of banderolleren met papier- of foliestroken. Variërend van stand alone machines tot volautomatisch maatwerk. Nadat in 1997 de eerste zeer geavanceerde Bandall banderolleermachine is geïntroduceerd, vinden de machines intussen hun weg naar meer dan 80 landen en 40 distributeurs. Bandall is inmiddels wereldmarktleider op het gebied van bundel- en banderolleeroplossingen.

Professionals

"Op het moment dat Sales Improvement Group ons benaderde, liepen wij al met de gedachten om een training voor onze verkoopafdeling te initiëren. We hebben vervolgens een gesprek gehad met Sales Trainer Jan Eilerts en dit eerste contact is ons heel goed bevallen. Vanaf toen is het balletje gaan rollen en eigenlijk blijven rollen. Het was voor mij direct duidelijk dat we met professionals aan tafel zaten met een hands-on mentaliteit. Daarnaast is Sales Improvement Group erg praktisch gericht, iets dat mij meteen aansprak", vertelt Bram van Roosmalen, directeur Bandall Benelux B.V.

Altijd ruimte voor verbetering

"Begin 2011 heeft Sales Improvement Group een Sales Training Analyse binnen ons bedrijf uitgevoerd. Op basis van deze Analyse is een Sales Improvement Traject gestart. Sales Trainer Jan Eilerts is toen gestart met een beurstraining. Beurzen vormen een groot deel van onze lead generation. Wij zijn daarom erg actief bij marktspecifieke beurzen. Wij zijn van mening dat we deze beurzen bovengemiddeld goed aanpakken ten opzichte van onze collega-bedrijven die ook op deze beurzen aanwezig zijn. De insteek van de training was dan ook dat we dit al heel erg goed doen, maar dat er altijd ruimte is voor verbetering. Ik wilde echt een hele goede training waar mensen nog jarenlang wat aan hebben en waar het bedrijf wat aan heeft. En dat is dankzij Sales Improvement Group gelukt", vertelt Bram enthousiast.

Succesverwachting

"Tijdens een training ontvang je enorm veel informatie in een relatief korte periode. Wat wij over het algemeen bij een training als verwachting hebben is dat er 2 á 3 concrete verbeterpunten uitgehaald kunnen worden, waarmee men daadwerkelijk aan de slag kan gaan. Tijdens de beurstrainingen van Sales Improvement Group hebben we een korte salespitch opgesteld, zodat er uniformiteit is in de boodschap. Het belangrijkste is dat je er met een plan staat waar vanuit je mensen aanspreekt, in plaats van dat alles op de automatische piloot gaat. Dat stukje bewustwording ten aanzien van gedrag en hoe je dat vertaalt naar de omgang met bezoekers; dát heeft voor ons heel veel gebracht. Naast de beurstrainingen is er een proces in gang gezet wat er toe geleid heeft dat we een verkoopleider hebben aangenomen. Dit traject is door Sales Improver Ronald Tuijn ondersteund."

Praktisch

"De rol van Jan en Ronald is heel plezierig en duidelijk sturend. Zij werken vanuit een strak stramien met een praktische werkwijze waar een directe relatie gelegd wordt met mijn product, mijn markt en mijn situatie. Dat is heel erg prettig."

Beter meetbaar

"Door het Improvement Traject kunnen we beter meten. Tegenwoordig is er een pipeline die in de gaten gehouden wordt, dus er is een begin gemaakt aan een zogenaamd sales dashboard. Daarnaast is er een professionaliseringstraject in gang gezet, wat nog steeds loopt.", aldus Bram.

Toekomst

"We zijn op het moment weer met een training van Sales Improvement Group bezig. Ik zie heel duidelijk dat we weer een heel positief traject in zijn gegaan met Sales Improvement Group en dat we daardoor stapje voor stapje een professionaliseringsslag realiseren, ook op onze verkoopafdeling."

Terug naar de referenties

Meer omzet en rendement uit uw sales en organisatie halen?

contact opnemenVraag meer informatie aan over onze werkwijze, of maak direct een afspraak voor een oriënterend gesprek met een van onze specialisten.

Neem contact met ons op

Deel