Aon Verzekeringen

Chris Laarman, directeur van Aon verzekeringen: "De bevlogenheid is terug op de werkvloer."

Commercieel Directeur Chris Laarman van Aon verzekeringen heeft geen spijt van zijn keuze voor Sales Improvement Group. Hij vertelt over zijn ervaringen. "Wat mij bij de aanpak van Sales Improvement Group aanspreekt? Dat zij eerst analyseren waar de goede punten én verbeterpunten van de organisatie liggen en bepalen waar exact behoefte aan is. Vervolgens passen zij daar het Plan van Aanpak en programmabepaling op aan. Maatwerk dus!"

Ontwikkelen en verbeteren

Chris Laarman startte ongeveer anderhalf jaar geleden als Commercieel Directeur bij de verzekeraar. "Aon is een prachtig bedrijf en een hele goede werkgever," vertelt hij. "We zijn topspeler in ons segment, maar dat kunnen we alleen blijven als we ons continue ontwikkelen en verbeteren. Om die reden zocht ik een goed trainingsbureau voor onze salesmensen; om ze uit hun comfort zone te halen, zodat ze nog beter zouden gaan presteren. Vooraf definieerde ik de doelstelling als de omslag van product push naar consultative selling"

Chris nodigde drie bureaus uit om zich te presenteren. "Vooraf had ik voor mezelf eigenlijk al een keuze gemaakt op basis van eerdere ervaringen, maar de visie van Sales Improvement Group, het SPACE concept, sprak me direct aan. Ik koos dus uiteindelijk voor hen."

De ogen gingen open

Sales Improver Aynsley Romijnsen voerde vervolgens een grondige Sales Improvement Analyse uit en kwam met een helder Plan van Aanpak op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Chris weet nog dat dit voor een aantal mensen best confronterend was. "De knelpunten die genoemd werden klopten allemaal. Het opende de ogen van onze eigen mensen; zij zagen ook in dat het beter kon en dat het zelfbeeld dat zij hebben niet altijd overeenkomt met de werkelijkheid. Daarbij was het Plan van Aanpak heel praktisch en concreet, we konden er meteen mee aan de slag."

Aon Verzekeringen koos ervoor om de adviezen uit te voeren en het managementteam door Aynsley te laten coachen in de uitvoering. Daarnaast werd er een Sales Trainer ingeschakeld om trainingen te geven.

Enthousiast en betrokken

Chris is zeer tevreden over de totale aanpak en ziet dagelijks de resultaten. "De trainingen verspreid over een langere periode werpen hun vruchten af. De Sales Trainer is heel erg betrokken; hij weet mensen echt te motiveren en dat merk je.

Onze medewerkers zijn enthousiast, worden geprikkeld om boven zichzelf uit te stijgen en krijgen meer zelfvertrouwen. De bevlogenheid en de wil om te winnen komt weer terug op de werkvloer. Natuurlijk heeft een cultuuromslag tijd nodig, maar we zijn zeker op de goede weg. Er zijn nu al meer klantbezoeken, hogere offertewaardes en we halen meer opdrachten binnen, zelfs of liever juist in deze tijd." "Dit is het moment dat je het verschil kunt maken naar bestaande en nieuwe relaties. Never waste a good crisis!"

Ondernemersgeest

"In eerste instantie was het voor mij onduidelijk wat de franchise formule van Sales Improvement Group voor mij als klant zou betekenen. Ik was bang dat ik met verschillende ondernemers te maken zou krijgen die mij allemaal een factuur zouden sturen. Dat blijkt in de praktijk helemaal niet zo te zijn. Het werkt prima en juist die ondernemersgeest zorgt ervoor dat iedereen heel gedreven is en er vol voor gaat. Dat werkt weer heel aanstekelijk voor iedereen binnen ons bedrijf!"

Terug naar de referenties

Meer omzet en rendement uit uw sales en organisatie halen?

contact opnemenVraag meer informatie aan over onze werkwijze, of maak direct een afspraak voor een oriënterend gesprek met een van onze specialisten.

Neem contact met ons op

Deel